Hargita Megye Tanácsának 2016 december 21-i ülése

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az atyhai templom újjáépítésére utalt ki támogatást Hargita Megye Tanácsa a december 21-én Parajdon tartott soros havi ülésén. ugyanakkor igazolták két új RMDSZ-es tanácsos mandátumát, és a tartalékalapból pénzt irányoztak elő Székelyudvarhelynek és Madéfalvának.

Rácz Árpád és Sándor Barna megyei tanácsosi mandátumát igazolták Hargita Megye Tanácsa szerdai kihelyezett ülésén, miután Bende Sándor és Sebestyén Csaba az RMDSZ parlamenti képviselőjeként tevékenykedik tovább. Rácz Árpád Bende Sándor utódja lesz a helyi együttműködési és román–magyar együttélési bizottságban, Sándor Barna pedig a környezetvédelmi és turisztikai bizottság tagja lesz, akinek Becze István adja át a helyét.

Az atyhai templom újjáépítésére 50 ezer lejt utaltak ki. A tartalékalapból 172 ezer lejt utaltak ki Madéfalvának tartozásai rendezésére, 44 ezer lejt pedig Székelyudvarhelynek a Bányai János Műszaki Szakközépiskola bentlakásának belső javítására.

Az ülés elején Bokor Sándor polgármester és Kántor Csaba református esperes-püspökhelyettes köszöntötte a vendégeket. Bokor Sándor a megyei tanács segítségét kérte a kihelyezett ülésnek helyet adó kultúrotthon tűzvédelmi szempontok szerinti átépítésében. A bukaresti Colectiv-tragédia után ugyanis szigorodtak a szabályok, ezért több mint 250 ezer lej értékű munkálatról van szó. Borboly Csaba válaszában elmondta, hogy a jövő évi költségvetés megalkotásánál figyelembe veszik ezt a kérelmet, akárcsak a felsősófalvi közösségi konyhára vonatkozó igénylést. Hozzátette, hogy a megyei tanács a szakoktatás mellett 2017-ben a tehetséggondozást is kiemelten támogatja, az Itthon. Család. Jövő szlogen jegyében. A megyeelnök javaslatokat vár a jövő évi költségvetésre vonatkozóan.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy