Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 19 hívás medvék jelenlétének bejelentésére – az elmúlt hét mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 19 hívás érkezett a 112-es segélyhívó számon keresztül, amelyek medvék jelenlétéről számoltak be Borszék, Csíkkarcfalva, Csíkjenőfalva, Balánbánya, Gyergyószentmiklós, Parajd, Borzont, Gyergyóvárhegy, Nagysolymos, Gyergyócsomafalva, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Zeteváralja, Csíkszentlélek, Maroshévíz, Gyergyószárhegy és Máréfalva településeken.

Három esetben volt szükség az erre a célra létrehozott speciális csoport hatékony beavatkozására.

A járőrök minden esetben egy ideig a helyszíneken maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget. A beavatkozó csoport a 81/2021-es sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseivel összhangban az esemény helye szerinti közigazgatási egység polgármesteréből/alpolgármesteréből, csendőrökből, a vadászegyesület képviselőjéből és egy állatorvosból áll.

Az év eleje óta a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül 270 hívást regisztrált, amelyekben medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre. A beavatkozások során károkat vagy egyéb incidenseket nem jegyeztek fel.

A Hargita megyei csendőrök felhívják az emberek figyelmét, hogy ha ilyen helyzetek szemtanúi, hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, vigyázzanak arra, hogy hol helyezik el a háztartási hulladékot, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy