Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: Az elmúlt hét mérlege- 4 telefonhívásban jelezték medvék jelenlétét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 4 hívás érkezett a 112-es számon keresztül, amelyekben medvék jelenlétéről számoltak be Borszék, Parajd és Csíkszereda területén.

„A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 4 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, nem volt szükség beavatkozásra, ugyanis a medvék már nem voltak a hívók által megnevezett helyen.

Az év eleje óta 379 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A járőrök minden esetben a helyszíneken maradtak, hogy meggyőződjenek a veszély elhárulásáról. A 81/2021-es Sürgősségi Kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelően a beavatkozó csoportot az esemény helyszínéül szolgáló közigazgatási terület polgármestere/alpolgármestere, csendőrök, a vadászegyesület képviselője és egy állatorvos alkotja”- közölte a Hargita megyei csendőrség.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy