Hargita megyei termékek bemutatása Brüsszelben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Október 9-12. között tartják a Régiók és városok hetét Brüsszelben. Ennek részeként október 10–11-én Hargita Megye Tanácsának főszervezésében Brüsszelben is workshopra kerül sor az élelmiszerpolitika témakörében, ahol szintén kiállítják és kóstolásra kínálják a Székely termékeket.

Ennek részeként október 11-én a 9 órától kezdődő workshopon a Székely termék mozgalmat ismereti Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki tagja a Régiók Bizottságának. Ugyancsak a témával kapcsolatosan fog előadást tartani Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vezetője. A nemzetközi fórumon Hargita megye több magyarországi testvérmegyéje is jelen lesz: Bács-kiskun, Pest és Vas megye mutatja be jó példáit a hallgatóságnak.

A workshop, amelyen felszólal Sógor Csaba és Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő is, élőben követhető lesz az alábbi linken: https://livestream.com/corlive2/events/7732222.

A 2017-es kiadás konferenciái és szemináriumai a ” A régiók és városok a jobb jövőért dolgoznak” általános cím alatt kerülnek megrendezésre, három kiemelt témakörrel:

1) „A régiók és városok ellenállóképességének építése”; a viták témái: a globalizáció gazdasági és társadalmi hatásai, a közösségi, nemzeti, regionális és helyi szintű politika válaszai, a megfelelő eszközök, tevékenységek, áthelyezések és integrált ágazatok megfelelő népszerűsítése, stratégiai megközelítés, stb.

2) „A régiók és városok, mint a változás tényezői”; vitatémák: a regionális és városi politika 2020 utáni felülvizsgálata, a régiók és városok európai projektekhez való hozzájárulása, az EU programjainak a pénzügyi eszközökhöz való igazítása, a változásokra adott válaszok, a migráció integrálása, stb.

3) „Tapasztalatcsere eredmények elérése érdekében”; vitatémák: a bevált gyakorlatok és tapasztalatok cseréje a jelenlegi programozási időszakban, egyszerűsítés, adminisztratív kapacitás, akadémiai környezet workshopjai és nemzetközi dimenziója / a közösségi térség fejlesztési modelljeiben érdekelt, nem uniós intézmények / szervezetek részvétele, ezek népszerűsítése, a befektetések finanszírozásával kapcsolatos különféle tapasztalatok, stb.

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke találkozott társával, a Neamt Megyei Tanács elnökével, Ionel Arsene-vel, aki a romániai megyei tanácsok uniójának képviselője. A két politikus időközben megtalálta a megfelelő lehetőséget, hogy halhatatlanná tegye a pillanatot.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy