Hargita megyei tűzoltók támogatják a görög lakosságot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A görögországi növényzetet elborító lángok elleni küzdelemben vesz részt az az öt Hargita megyei tűzoltó, akik gondolkodás nélkül csatlakoztak hellén kollégáikhoz, hogy segítő kezet nyújtsanak a görög állampolgároknak. A magas hőmérséklet és a zord körülmények azok a tényezők, amelyekkel a Hargita megyei „Olt” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének tűzoltói harcolnak ebben a küldetésben.

          

Július 20-án, csütörtökön az erdőtüzek oltásra szakosodott egység görög kollégáinak támogatására avatkozott be a száraz növényzet és erdőtüzek oltására Athén északnyugati részén (Nyugat-Attika), ahol majdnem éjfélig dolgoztak.

Az akciókban a teljes modult mozgósították, beleértve a július 19-én Romániából indult erőforrásokat is. Közel 80 tűzoltó, akik 6 erdőtűzoltó járművet, 1 nagy kapacitású tűzoltó járművet, egy 30 tonna vizet szállító tartálykocsit, egy 10 tonna vizet szállító tartálykocsit és 3 elsődleges beavatkozó és parancsnoki járművet láttak el, támogatva a görög erőket a tűz megfékezésében.

A modul beavatkozására a görög tiszt kérésére kerül sor, akit a román mentők által végrehajtott egész küldetés segítésére és zökkenőmentes lebonyolítására delegáltak.

Gratulálunk nekik mindahhoz, amit nap mint nap szenvedéllyel, bátorsággal és odaadással tesznek, büszkén képviselve a román katonai tűzoltókat!

Sok sikert a jövőre nézve, kedves kollégák, és őszinte elismerés az erőfeszítéseikért!

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

                         

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy