Hargita megyére sárga és narancssárga havazás és viharriadó érvényes április 19-21 időszakban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita-megyére-sárga-és-narancssárga-havazás-és-viharriadó-érvényes-április-19-21-időszakbanÁprilis 19, 18:00 óra- április 21, 10:00 óra között bőséges csapadék, havazás, a hegyekben hóréteg kialakulása és a szél felélénkülése várható

Sárga jelzés- (az előrejelzett meteorológiai jelenségek (erős szél, esőzés, villámlás, jégeső, havazás, vihar, szélsőséges hőmérséklet, köd) időlegesen veszélyeztethetnek bizonyos tevékenységeket, egyébként megszokottak az adott időszakban a megjelölt zónában.)

Április 19, 18:00 órától- április 21, 10:00 óráig

Csapadék várható az ország déli, központi és keleti területein, csütörtök délutántól péntek reggelig ez leszűkül keletre. Ezekben a zónákban a csapadék meghaladja 25 litert négyzetméterenként, és helyenként, a Déli és Keleti Kárpátokban az 50-60 litert négyzetméterenként.

A hegyekben folytatódik a havazás, hóréteg képződéssel. Az ország többi részében esőzés várható, szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Moldvában, helyenként Máramarosban és Erdélyben, és átmenetileg a déli dombvidéken havas eső, havazás várható.

A szél időnként felerősödik a keleti és dél- keleti vidéken, a széllökések elérhetik az 50-60km/órás sebességet is.

Az évszakhoz viszonyítva nagyon hidegre fordul az idő az ország egész területén.

Narancssárga jelzés- (Az előrejelzett meteorológiai jelenségek (erős szél, bőséges csapadék, villámlás, jégeső, havazás, vihar, szélsőséges hőmérséklet, köd) veszélyessé válnak, egy fokkal felerősödnek).

Április 19, 18:00 órától- április 21, 06:00 óráig várható jelenségek: bőséges havazás, a hegyekben- Keleti és Déli Kárpátokban helyenként hóvihar

A lerakódott hóréteg számottevő vastagságú lesz, a szél erőssége 60-70 km/h, a hegygerinceken elérheti a 80-90km/órát is, a látótávolság erősen csökken.

Forrás: ANM

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy