Hargita Rally 2023- akkomodációs és tanulási időszak Gál István számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A korábbitól teljesen eltérő, új autóval induló Hargita megyei versenyző sikeresen kipipálta hazai szakaszát – a Hargita Ralit -, összetettben negyedik lett a Rally2 Trophy és az A2 osztályban.

„Tekintettel arra, hogy az autó felkészítési ideje nagyon rövid volt, ami lehetetlenné tette a tesztek lebonyolítását, elégedett vagyok a Hargita Ralin való pályafutásunkkal. Annál is inkább, mert a péntek délelőtti Shakedownon sikerült megtenni az első kilométereket a Peugeot-val. Természetesen szerettem volna egy dobogós eredményt a hazai szakaszunkon, de a székelyudvarhelyi szervíz számításai nem egyeztek a rali első gyorsasági szakaszával – Bucsin – az időjárási viszonyokkal, így a szakadó eső a közel 30 km-es időmérő közepén már értelmetlenné tette a gumiválasztást” – mondta a Maxx Racing pilótája.

A Bucsinon az eső okozta balszerencse nem tántorította el Gál Istvánt, aki Bálint Zsolttal a nyomában lendített a tempón, így sikerült megnyernie a péntek délutáni – Székelyudvarhely belvárosában rendezett „Dietrich Árpád” Szuperspeciált. A második nap a két csapattárs be akarta hozni lemaradását, ezt tükrözi mind a három 6,12 km-es „Homoródalmás” speciálon a továbbjutás győzelme, valamint az aszfalt legimpozánsabb és legtechnikásabb tesztje második menetének győzelme – „Lövéte”. Sajnos a Hargita megyei sportolók egy büntetőpontot is szereztek.

„Még ha a rally számunkra a dobogó területén kívül ért is véget, boldogok vagyunk, hogy a 12 futamból 5-öt megnyertünk a Rally2 Trophy hierarchiájában. A legkülönlegesebb győzelem természetesen továbbra is a „Dietrich Árpád” Szuperspeciál győzelme, de a „Homoródalmás”-t is különlegesen jó érzés volt uralni. Továbbra is 23 ponttal maradunk az összetettben, vagyis egyenlő pontokkal a harmadik helyen állunk egy másik legénységgel, és 10 pontra vagyunk az éllovastól. Sajnos a menetrend nem teszi lehetővé, hogy részt vegyek az arges-i szakaszon, ami azt jelenti, hogy – nagy valószínűséggel – a nagybányai rally speciáljain találkozunk újra”- tette hozzá a Hargita megyei pilóta.

Gál Istvánt és Bálint Zsoltot ebben a szezonban az ademo-renovatie partnerei, a Cyclon Motorsport, a Maxx Racing, a Tundra Service, a Hungary Solar, a filtreparticule.ro, a scutmotor.ro, a Pug1Off.com, a Pensiunea Erdő Panzió, a Unique Design támogatják.

  • A mellékelt fényképeket Balázs Attila és Sebestyén Arnold készítette.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy