Hegyi csendőrök a turisták szolgálatában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A gyilkos-tói hegyi csendőrök a gyergyócsomafalvi sípályán sérült turistáknak nyújtottak segítséget.

Első ízben január 21-én, szombaton volt szükség a segítségükre, amikor 13 éves, maros megyei, bal lábát fájtató kislánynak nyújtottak elsősegélyt, majd biztonságosan lehozták a pályáról a sérültet.

Január 22-én, 11:30-kor ugyancsak a hegyi csendőrök 24 éves sízőnek nyújtottak elsősegélyt, aki a bal kezét fájtatta.

Mindkét esetben hívták a mentőket a 112-es segélyhívószámon, a két sérültet a gyergyószentmiklósi kórházba szállították kivizsgálásra.

A minivakáció idején is a hargitafürdői, tusnádfürdői, gyilkos-tói, valamint borszéki hegyi csendőrök továbbra is szolgálatukat teljesítik a hegyi üdülőkön, a sípályákon, készenlétben állnak a sürgősségi esetekre, illetve ha valamilyen rendháborítást tapasztalnak.

A hegyi csendőrök elsősegély nyújtására is kapnak kiképzést a Sinaia-i továbbképző központban, illetve a Hargita megyei Vöröskereszt által.

A turisták és a hegyekben nehézségekbe kerülő személyek útbaigazítása, tájékoztatása és segítése mellett a hegyi csendőrök további küldetésekben is részt vesznek:

  • fenntartják a közrendet a turistaösvényeken, a menedékházak és hegyi üdülők környékén
  • biztosítják a közrendet koncertek, előadások, versenyek alkalmával
  • megelőzik és leküzdik a bűncselekmények és kihágások jelenségét a tevékenységi területükön
  • együttműködnek a hegyimentő szolgálattal a sérült, bajbajutott személyek felkutatásában, keresésében, azonosításában, megmentésében, elsősegélynyújtásban, a sérültek legközelebbi kórházba történő szállításában.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy