Hét Hargita megyei oktatási intézmény kap számítógépet a Dăm Click pe România projekten keresztül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Ateliere Fără Frontiere idén további 4000 felújított informatikai eszközzel folytatja a számítógép-adományozási programot, amely 2022 végéig a Dăm Click pe România projekten keresztül jut el a romániai iskolákba.

A Dăm Click pe România az OMV Petrommal és a Kaufland Romaniával közösen megvalósított projekt, amely a romániai oktatás digitalizálásáért és az oktatási szakadék csökkentéséért küzd azáltal, hogy digitális infrastruktúrával látja el a hátrányos helyzetű vidéki vagy városi területeken működő oktatási szervezeteket: óvodák, iskolák, középiskolák, civil szervezetek vagy szociális jellegű közintézmények.

A projekt ebben az együttműködésben harmadik alkalommal 2022-ben az ország minden megyéjében összesen 258 hátrányos helyzetű közösségben működő iskolát és egyéb oktatási szervezetet ér el.

Köztük hét Hargita megyei szervezet is van:

– „Sufletul Hășmașului” Ökosport Egyesület, Balánbánya

– „Bem József” Általános Iskola, Újszékely

– „Miron Cristea” Általános Iskola, Gyergyóvárhegy

– „Mallersdorfi Szent Család Ferences Nővérek Közössége” Egyesület, Székelyudvarhely

– Etéd Község Gyermekeiért Egyesület, Etéd

– „Bethlen Gábor” Általános Iskola, Gyergyószárhegy

– „Gábor Áron” Szakközépiskola, Szentegyháza

A nyertesek teljes listája itt található.

A Dăm Click pe România nyerteseit a március 25. és április 14. között meghirdetett pályázati felhívás nyomán választották ki, amelynek végén 347 pályázatot regisztráltak.

A nyertesek kiválasztása zsűrizés útján történt, amelyben a Kaufland Romania és az OMV Petrom 21 munkatársa vett részt önkéntesen. Minden benyújtott pályázatot 1 és 10 között értékeltek egy egyedi értékelési rács alapján, amely nyomon követte a számítógépes adományozás fenntarthatóságát, relevanciáját és hatását.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy