Hirtelen stégek jelentek meg a Gyilkos-tó partján

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ismeretlen tettesek „éjjel, mint a tolvajok” stéget telepítettek a Gyilkos-tó partjára, információink szerint mindenféle törvény által előírt engedély nélkül. Ez már a második ilyen kísérlet a június 2-i hasonló eset után, amikor szintén éjszaka stégek jelentek meg a tóparti fűben, és a sötétség leple alatt dolgozók elmenekültek, amikor kivilágosodott. Később a stégekre állítólag egy személy igényt tartott és visszaszerezte, anélkül, hogy bármely állami intézmény ellenőrizte volna, hogy ez milyen körülmények között történhetett, ami a Gyilkos-tó védelmére és a jövedelemszerző tevékenységek végzésére vonatkozó jogi szabályok megsértését jelenti.

Ezúttal néhány csónak is megjelent, amelyeket a jelek szerint csónakázásra fognak használni a tavon. Információink szerint ezekre a dolgokra nincs engedély, és Gyergyószentmiklós Városháza, amely a terület kezelője lenne, még nem tett jogi lépéseket, hogy az ügyet a rendőrséghez vagy az ügyészséghez jelentse.

Várjuk a területért felelős Békás-szoros Nemzeti Park reakcióját is, amely nagyon aktív szokott lenni az ilyen helyzetekben. Reméljük, hogy a felelősöket felelősségre vonják, mert ebben az országban nem megengedett, hogy bárki azt tegyen, amit akar, mert a következmény csak egy lehet: a káosz. Ami Gyilkostón történik, megerősíti azt, amiről korábban már írtunk, nevezetesen, hogy vannak a helyhez fűződő olyan nagy érdekek, amelyeket akár illegális eszközökkel is megvalósítanának.

Ezennel megkongatjuk a vészharangot az illetékes megyei és országos hatóságoknál, hogy vizsgálják meg a fent említett helyzetet, és várjuk az említett intézmények reakcióit!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy