Hőhullám Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Június 21

SÁRGA KÓD

Június 21-én kitart a hőség Máramarosban, Erdély nagy részén, valamint helyenként a Körösvidéken, Olténiában és Munténiában, ahol a legmagasabb hőmérséklet általában 31 és 34 fok között alakul. A kellemetlen hőérzet magas, a hőmérséklet- páratartalom (TSI) index pedig a kritikus 80 egység körüli határérték körül lesz.

NARANCSSÁRGA KÓD

Június 21-én folytatódik a hőhullám a Bánátban, a Körösvidék déli részén, Olténiában és Erdélyben, valamint Munténia délnyugati részén különösen magas lesz a hőmérséklet ehhez az időszakhoz képest. A legmagasabb hőmérsékleti értékek általában 33 és 36 fok között lesznek, perzselő meleg, kellemetlen hőérzettel, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig meghaladja a kritikus 80 egységet.

Helyenként trópusi lesz az éjszaka, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 20 fok körül alakulnak.

Június 22

SÁRGA KÓD

Marad a hőhullám Máramarosban, a Körösvidék és Erdély északi részén, de kiterjed Moldvára, Kelet-Munténiára és Dobrudzsára is, ahol általában 32 és 34 fok közötti maximum-hőmérsékleteket mérnek majd. A kellemetlen hőérzet magas, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig a kritikus 80 egység körüli határérték körül lesz.

Megjegyzés: Helyenként a hegyekben, valamint a nyugati, északi és középső régiókban a déli óráktól kezdve légköri instabilitás időszakai lesznek.

NARANCSSÁRGA KÓD

A hőhullám fennmarad és kissé fokozódik a Bánságban, a Körösvidék déli részén, Erdély nagy részén, valamint helyenként Olténiában és Munténiában, ahol a hőmérséklet ezen a napon jóval magasabb lesz. A maximumok általában 34 és 37 fok között lesznek, perzselő meleg és kellemetlen hőérzet lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig meghaladja a kritikus 80 egységet.

VÖRÖS KÓD

Dolj, Olt, Teleorman megyében, valamint Vâlcea és Argeș megyék déli részén intenzív és tartós lesz a hőhullám, és a hőmérséklet már a negyedik egymást követő napon lesz különösen magas. A legmagasabb hőmérséklet 38…39 fok lesz, míg a legalacsonyabb 20 fok körül alakul (trópusi éjszakák). Kánikula és különösen kellemetlen hőérzet lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) meghaladja a kritikus 80 egységet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy