Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Konstruktív ötletek kerestetnek Hargita megye uniós alapokból történő fejlesztése érdekében

“Hargita megye lakosságának kétharmada vidéken vagy kisvárosokban él. Sajnos az Európai Unió konzultációjának tárgyát képező programja nem foglalja magában ezeknek a területeknek a projektjeit, inkább teljes egészében kizárja azokat, ami elfogadhatatlan, mivel az egész megye a forrásokhoz jutás lehetősége nélkül maradna. Azt akarjuk, hogy a projektpályázatok tükrözzék a régió, Hargita megye valóságát! Ez az oka annak, hogy mindenkitől várjuk az olyan ötleteket, amelyek segítségével lobbizhatunk itt az országban, de Brüsszelben is. “- hívta fel a figyelmet Borboly Csaba a Hargita Megye Tanácsa által e célra kidolgozott platform bemutatásakor.

A megyei tanács létrehozott egy kétnyelvű weboldalt (https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/), ahol örömmel fogadják a jövőbeli uniós projektek ötleteit. A cél az, hogy az uniós finanszírozású programok megerősítsék egymást, és lehetővé tegyék a következő finanszírozási ciklus nagyszabású fejlesztéseit. Konzultációkra is sor kerül egy közös jövőkép – Hargita 2030 – kidolgozása kapcsán, amely stratégia összefoglalja azokat a gondolatokat, amelyek Hargita megye 2030-ig történő fejlődését mutatják be.

“Régiónknak, Hargita megyének szüksége van az Európai Unió alapjaira, és most eljött az idő, amikor a román kormány aláírja a szerződést az Európai Bizottsággal. Sajnos a konzultációra beterjesztett finanszírozási program nem támogatja a vidéki területeket és a kisvárosokat, és Hargita megye lakosságának 2/3-a ezeken a területeken él, tehát ezt meg kell változtatni. Garantáljuk az adatvédelmet a beterjesztett ötletekkel kapcsolatban, amelyekre szükségünk van azért, hogy felhívjuk a figyelmet Hargita megye realitására mind az országban, mind Brüsszelben. A következő finanszírozási ciklusban azt akarjuk, hogy Hargita megyét amennyire csak lehet, európai alapokból fejlesszük, ezért lobbizunk annak érdekében, hogy a projektpályázatok figyelembe vegyék az itteni valóságot “- mondta Borboly Csaba.

Projektjavaslatokat várunk a polgármesteri hivataloktól, történelmi épületekkel rendelkező egyházaktól, vállalkozóktól, gazdálkodóktól, civil és magánszereplőktől, akik európai befektetési alapokon keresztül akarják megvalósítani a beruházásokat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük