Időjárás Hargita megyében: Havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Április 5-én 10:00 óra és 8-án 10:00 óra között kifejezetten hideg lesz az idő, a hőmérsékletek 8…12 fokkal maradnak el a többéves átlagtól. Az ország északi felében túlnyomóan havazás formájában hullik csapadék, helyenként és átmenetileg megélénkül a szél, általában 45…55 km/h sebességgel fúj főként az ország déli és keleti részén, valamint a hegyekben.

Sárga kód: Április 5-én 10:00 óra és 6-án 14:00 óra között Moldva nagy részében, Kelet-Erdélyben és a Keleti-Kárpátokban havazás lesz az uralkodó, és hóréteg képződik. A szél megélénkül, 55…60 km/órás sebességgel kavarja fel átmenetileg a havat. Szűkebb területeken több mint 20…25 l/m2 csapadék halmozódik fel.

Narancssárga kód: Április 5-én 10:00 óra és 6-án 14:00 óra között Botoșani, Iași és Vaslui megyében, valamint Szucsáva, Neamț és Bákó megyék alacsonyabban elhelyezkedő területein havazni fog, és új, egyenletes hóréteg képződik. A szél 55…75 km/h sebességgel megélénkül, hóvihar és nagyon rossz látási viszonyok lesznek. Helyenként 30…50 l/nm csapadék fog felhalmozódni.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy