Influenza Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Három influenzás esetet igazoltak Hargita megyében, a betegeket a csíkszeredai fertőző kórház fertőző osztályára utalták be. Két másik gyanús esetben még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményét, írja az AGERPRES.

Dr. Tar Gyöngyi Hargita megye közegészségügyi igazgatóságának (DSP) vezetője szerdán elmondta, hogy két B-típusú influenza és egy A-típusú influenza esetet igazoltak, a betegek két férfi és egy nő, 55 évesnél idősebbek.

A három beteg Csík vidékről származik, a csíkszeredai kórház fertőző osztályán ápolják őket, egészségügyi állapotuk javul, mondta a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 724 felső légúti fertőzés és 58 tüdőgyulladás volt megfigyelhető Hargita megyében január 7–13. között, 19 személy kórházba került.

A vírusos fertőzések és influenzás esetek számának megnövekedése miatt csütörtöktől felfüggesztik a beteglátogatást a megyei kórházban mindaddig, míg csökken az influenzás megbetegedések száma.

„Másképp nem tudjuk korlátozni a vírusok kórházba jutását”, mondta dr. Konrád Judit.

A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi felhívást intézett a lakosokhoz, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat influenza ellen, egy járvány kitörését elkerülendő. Továbbá azt is elmondta, hogy a Hargita megyének kiutalt mind a 6600 adag oltóanyag eljutott a családorvosokhoz és nagy részét el is használták.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy