Ingyenes tanulmányi lehetőség külföldön

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Junior Achievement Romania és a Headmasters’ and Headmistress’ Conference szervezésében kerül sor a HMC- Projects in Central and Eastern Europe ösztöndíj program nyolcadik kiadására.

Középiskolás diákok a fenti program támogatásával Nagy- Britanniai független középiskolában tölthetik a XI. osztályt. A 8. kiadásra megkezdődtek a beiratkozások, a kiválasztott diákok a 2017- 2018-as tanévet Nagy- Britanniában végezhetik el az elnyert ösztöndíjjal, amely a tandíjat, étkezést és szállást fedezi.

„Nagyon szerettem volna HMC ösztöndíjas lenni. Miután elnyertem ezt az ösztöndíjat, mintha egy álom valósult meg, motivált abban, hogy jobb ember legyek, felelősségteljesebb, aki a környezetében élőkre is gondol, hogyan tudna rajtuk segíteni. Csodálatos emberekkel ismerkedtem meg, akiktől megtanultam, hogy nem is az úti cél a legfontosabb, hanem az addig vezető út, amely meghatároz bennünket, mint egyéneket”- nyilatkozta Rares Pudrea, 2015- 2016-os HMC ösztöndíjas tanuló.

Az érdekelt diákok jelentkezési lapjukat 2016 november 25– ig adhatják le, a www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc honlapon közölt utasításoknak megfelelően, ezt követően a legjobbnak ítélt diákok angol nyelvvizsgát tesznek és interjúra lesznek hivatalosak a HMC képviselőinek jelenlétében.

Eddig 67 középiskolás tanuló részesült ebben az ösztöndíjban, az így szerzett tapasztalat nagyban segítette őket angol nyelvtudásuk fejlesztésében, különböző tehetségeik kamatoztatásában, az iskolán kívül is részt véve különböző kulturális, művészeti, sporttevékenységekben.

Az így eltöltött tanulmányi időt elismeri az Oktatási Minisztérium.

Kapcsolattartó személy:

Alice Dutu

Junior Achievement Romania projektmenedzsere

A jelentkezési lapot a [email protected] címre lehet beküldeni, a www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc honlapon közölt utasításoknak megfelelően.

További információkért hívható a Hargita megyei Tanfelügyelőségen Panaite Aurora, tel: 0745- 850 703.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy