Intézkedések a szeizmikus kockázat korlátozására az oktatási intézményekben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Oktatási Minisztérium szintjén több azonnali intézkedést rendeltek el az oktatási intézmények szeizmikus kockázatának korlátozására vonatkozóan.

Ezen intézkedések célja:

  • Átirat küldése a Fejlesztési Minisztérium vezetéséhez, a szeizmikus kockázatnak kitett, megerősítendő, illetve már a megerősítés folyamatában lévő, oktatási egységekként működő épületek megyénkénti felbontásának kérése. Ezzel összefüggésben találkozót is kértek, hogy megvitassák az oktatási egységek megerősítése érdekében megteendő konkrét lépéseket.
  • Bukarest /valamennyi megyei felügyelőségét felkérték, hogy minden alárendelt oktatási egység szintjén rögzítsék a fennálló veszélyhelyzetekre vonatkozó szimulációs tevékenységek tervezését.
  • Az Oktatási Minisztérium ismét megküldte a megyei felügyelőségeknek az egyetemi és felsőoktatásban részt vevő gyermekek, tanulók és hallgatók szükséghelyzeti képzéséről szóló jegyzőkönyvet.

Ezzel egyidejűleg az Oktatási Minisztérium a következő napokban a következő intézkedéseket rendeli el:

  • A hivatalos (DSU, IGSU által kiállított) információs források terjesztése a megyei tanfelügyelőségek felé, a földrengés és egyéb rendkívüli helyzetek esetén tanúsított magatartásra vonatkozóan, az oktatási egységekben történő feldolgozás és terjesztés érdekében.
  • Az Oktatási Minisztérium honlapján egy külön rész létrehozása, amely tartalmazza majd a bukaresti/ megyei tanfelügyelőségeken keresztül terjesztett tájékoztató anyagokat a földrengésekkel szembeni viselkedéssel és védekezéssel kapcsolatos intézkedésekről. Ugyanebben a részben a megyei felügyelőségek által az alárendelt oktatási egységek számára továbbított vészhelyzeti szimulációs tevékenységek tervezése is bemutatásra kerül.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy