Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Iowa-ban Centenáriumot ünnepelnek

 

Kim Reynolds, Iowa állam kormányzója, 2018 december 1-jét a Románok Egyesülésének 100. évfordulójává nyilvánította az általa kormányzott államban, tájékoztat az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége.

Nyilatkozatában Kim Reynolds azzal motiválta gesztusát, hogy Románia stratégiai partnere az Ehyesült Államoknak, az amerikai románok hozzájárulása által az amerikai társadalom fejlődéséhez, ugyanakkor Iowa Állam és Románia közti kétoldalú kapcsolatok növelésével.

A különböző amerikai tagállamok Centenáriummal kapcsolatos nyilatkozatai a washingtoni román nagykövetség egy széleskörűbb projektjének részét képezik. Iowa állam a tizennegyedik amerikai tagállam, amelyik megtiszteli a Nagy Egyesülés Centenáriumát egy speciális nyilatkozattal” pontosít az amerika követség. Iowa 1846-ban lett a 29. tagállam, neve egy benszülött törzs nevéből ered. Bár túlnyomórészt agrárállamnak tekintik, ez csak egy kis része az amúgy nagyon változatos iowai gazdaságnak. 2010-ben Iowa-t nyilvánították annak a tagállamnak, ahol a legkisebb költséggel lehet elindítani és fenn tartani egy vállalkozást.

Forrás: activenews.ro

Forrás: ZPN

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük