Ismétlődés: Magyarország zászlaját ismét a román zászló nélkül tűzték ki Székelyudvarhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Székelyudvarhelyen ismét törvénysértés folyik. Az utcákon Magyarország zászlaja lobog, bár ez tilos, és ahol ez megengedett, ott mindkét zászló kötelező, illetve Románia zászlaja egy másik állam zászlaja kíséretében. Gálfi Árpád polgármester bejelenti, hogy a zászlófelvonás október 23-hoz (az 1956-os forradalomra való megemlékezéshez) kötődik.

A román zászló felvonásáról, a nemzeti himnusz elénekléséről és a román címerrel ellátott pecsétek használatáról a hatóságok és intézmények által, a 75/1994-es törvény a következőket mondja ki: „Más államok nemzeti zászlói csak hivatalos állami látogatások, nemzetközi ünnepségek és találkozók alkalmával, hivatalos épületeken és nyilvános helyeken függeszthetők ki Romániában”.

Székelyudvarhely polgármestere nem első esetben követi el ezt, pénzbírságot is kapott a magyar zászló kitűzéséért a 75/1994-es törvény be nem tartásáért. A bírságokat megfellebbezték a bíróságon és úgy tűnik néhányat megsemmisítettek. A legtöbb per még folyamatban van.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy