Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az elmúlt 72 óra (2023.03.06- 08) küldetéseinek mérlege

 

Az elmúlt három nap alatt (2023.03.06- 08) 30 személy részesült a SMURD egységek ellátásában. Ugyanakkor a tűzoltók egy tüzet oltottak el, és a közösségek védelme érdekében további két akcióban vettek részt, közúti baleset (Csíkszeredában), illetve gázszivárgás miatt (Csíkszeredában a Lendület sétányon).

Hétfőn délelőtt a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók, együttműködésben az oroszhegyi önkéntes tűzoltókkal egy lakástüzet oltottak el. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy a ház falának 10 négyzetméternyi területe ég, és fennállt a veszély, hogy a lángok az egész házra kiterjednek. A tüzet valószínűleg a gyúlékony anyagoktól nem megfelelően elszigetelt kémény okozta. Személyi sérülés nem történt, a keletkezett kár mintegy 7.000 lejre tehető.

Bár a kinti időjárás a tavasz közeledtére utal, mégsem lehet fűtés nélkül lenni a lakásban, még tüzet teszünk a kályhába, vagy beindítjuk a központi fűtést.

A meghibásodott, tisztítatlan vagy gyúlékony anyagoktól nem megfelelően elszigetelt kémények növelik a tűzveszélyt.

Ellenőrizzék a kéményt, hogy nincs-e rajtuk repedés, ahol szikra távozhat és tüzet okozhat, meggyújtva a padlás vagy a tető fából készült elemeit (gerenda, cserépléc, stb.)

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.