Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az elmúlt két nap mérlege

 

Az elmúlt 48 órában 12, különböző problémákkal (sérülések, sebek, zúzódások, törések stb.) szenvedő személy kapott sürgősségi orvosi segítséget a SMURD mentősöktől, közülük ketten a DJ 138-as megyei úton és a DE 578-as európai úton, Gyergyócsomafalván és Vaslábon történt két közúti baleset áldozatai voltak.

Ezen kívül a Hargita megyei katonai tűzoltók két tüzet oltottak el, és azonnal végrehajtottak két közösségvédelmi küldetést: egyet tűzmegelőzésre és oltásra, egy közúti balesetet követően és egy úttestre dőlt fa eltávolítására a DN 15-ös országúton.

Hétfőn, február 27-én reggel a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók három csapata vonult ki a Vasláb Marosfő felőli kijáratánál felborult üzemanyagszállító tartálykocsihoz. A sokkos állapotban levő sofőrt a gyergyószentmiklósi kórházba szállította a SMURD csapat. A tűzoltók lekapcsolták a tartálykocsi akkumulátorát és tűzmegelőzési intézkedéseket végeztek.

A marosfői tűzoltók hétfő reggel a nagy szél és erős havazás miatt az úttestre dőlt fát távolították el.

Tegnap, február 28-án reggel a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók egy lakástüzet oltottak el. A tűzoltók érkezésekor nyílt lángot észleltek a ház nappalijában, és fennállt a veszély, hogy a lángok az egész házra kiterjednek. A tulajdonos a ház erkélyén rekedt, őt tűzoltó létra segítségével menekítették ki. A tűzben elégtek: textilneműk, a szoba bútorzata, elektromos háztartási gépek, és a plafon 20 négyzetméteren. A tüzet valószínűleg tűzgyújtásra szándékosan használt gyújtóforrás okozta.

A csíkszeredai tűzoltók és a kászonaltízi önkéntes tűzoltók tegnap délután Kászonaltízen egy lakástűzhöz vonultak ki. A tüzet a padláson észlelték kb. 10 négyzetméteren, a kiváltó ok valószínűleg a tisztítatlan kémény.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.