ISU Hargita: 2023. január 19-e mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az összes beavatkozás közel 90%-át a SMURD személyzet elsősegélynyújtása tette ki (az elmúlt 24 órában kezelt 9 sürgősségi esetből 8), 8 személyt láttak el a SMURD mentősök.

A meteorológiai jelenségek megnyilvánulásával összefüggésben a katonai tűzoltók intézkedtek azok hatásainak elhárítására. Így a csíkszeredai tűzoltóság operatív személyzete beavatkozott egy kidőlt fa eltakarítása érdekében. Az erős szél miatt Csíkszeredában, a Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti osztályának otthont adó épület garázsára zuhant egy fa. Az eseményt követően egy autó enyhén megsérült, személyi sérülés nem történt.

fotó: ISU Hargita

Tekintettel arra, hogy jelentős mennyiségű csapadékra és erős szélre vonatkozó időjárási figyelmeztetés van révényben 2023 január 21-én 02:00 óráig a szakosodott személyzet terepen tartózkodik az azonnali beavatkozás érdekében az önkormányzatok és a polgárok kérésére, valamint a megyei szintű beavatkozások optimális lebonyolítása érdekében.

A rossz időjárás okozta veszélyhelyzetek megelőzése érdekében javasoljuk a lakosságnak, hogy tartsák be az alábbi intézkedéseket:

❗ Hóvihar és nagy havazás esetén kerülje az útnak indulást, és ha feltétlenül szükséges az utazás, előzetesen tájékozódjon arról, hogy nincs-e lezárt út a kiválasztott útvonalon;

❗ Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a jármű megfelelően felszerelt-e a téli körülmények között való közlekedéshez (téli gumiabroncsok, csúszásgátló láncok, lapát, homokzsák stb.);

❗ Kerülje a földre esett oszlopok vagy kábelek érintését;

❗ Tegyen intézkedéseket az árkok és lefolyók tisztítására, hogy megkönnyítse az esővíz normál elvezetését;

 

❗ Egyes folyókon a vízhozam megnövekedése esetén ne keljen át a vízben gázolva és ne közelítsen a folyó partjához

❗ Erős szél esetén a védekezés érdekében maradjon bent, és ne menjen olyan helyre, ahol fák, hirdetőtáblák vagy villanyoszlopok találhatók, amelyek kidőlhetnek.

Ne feledje! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy