ISU Hargita: 36 kémény okozta tűzeset az év eleje óta

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az idei év elejétől mostanáig az Oltul Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének katonai tűzoltócsapatai 36, nagy valószínűséggel sérült, koromtól meg nem tisztított, illetve gyúlékony anyagokkal szemben nem hőszigetelt kémények okozta tűz oltásában avatkoztak be.

A legutóbbi ilyen esemény idén április 10-én, hétfőn este történt Maroshévízen a Sportivilor utcában található társasházban, amelynek kezelésére a maroshévízi tűzoltóegység avatkozott be. A katonai tűzoltók a továbbterjedéssel nem fenyegető, a kémény belsejében megjelent lángokat eloltották.

Az ilyen, esetenként életveszélyes, a vagyontárgyak megsemmisülésével, esetenként sajnos emberéleteket követelő események megelőzése érdekében felhívjuk a lakosság figyelmét a tűzvédelmi intézkedések szigorú betartására, hangsúlyozva, hogy a kémények jelentős tűzokozók között szerepelnek a hideg évszakban.

A vészhelyzetek esetén történő viselkedésről részletes tájékoztatás, illetve a veszélyes időjárási események bekövetkeztével kapcsolatos egyéb hasznos adatok a DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból, vagy a https://fiipregatit.ro platform felkeresésével.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy