ISU Hargita: az elmúlt 24 óra operatív naplója

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap (17.06.2024) a Hargita megyei tűzoltók 11, megyénkben regisztrált vészhelyzetet kezeltek késedelem nélkül. Ebben az időszakban a SMURD legénysége 10 kérésre reagált, 10 személy részesült elsősegélyben.

Az elsősegélynyújtási bevetésekkel egyidejűleg a tűzoltók csapatait egy Csíkcsicsó településen keletkezett tűz felkutatásához és eloltásához hívták beavatkozásra.

Így tegnap este 18:50 körül a csíkszeredai katonai tűzoltók, valamint a csíkcsicsói és madéfalvi önkéntes tűzoltók négy tűzoltóautóval és egy SMURD mentőautóval intézkedtek a Csíkcsicsó településen, egy asztalosműhelyben kitört tűz lokalizálása és felszámolása érdekében. A beavatkozó erők kiérkezésekor a tűz egy szárítógép fűtőterében és annak tetején keletkezett, és fennállt a veszélye, hogy átterjed a szárítóban tárolt faanyagra és a szomszédos épületekre. A SMURD legénysége a helyszínen orvosi segítséget nyújtott két személynek, egyikük a felső végtagjain égési sérüléseket szenvedett, őt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi fogadóegységébe szállították szakorvosi ellátásra. Az esemény következtében a fából készült tető, a kazánház mennyezete, a falak, az elektromos berendezések és a kazánház szerelvényei megégtek/megrongálódtak. A tüzet valószínűleg a technológia fűtőközeg túlmelegedése okozta.

Az utóbbi 24 órában 6 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Maroshévíz és Csíkszereda lakóinak.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy