ISU Hargita: Az utóbbi négy nap (július 6-9) küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei katonai tűzoltók 2023. 07. 06-09. között 33 rendkívüli beavatkozást végeztek. Ezek többsége egészségügyi segítségből állt, a mentőszolgálat munkatársai 28 hívásra reagáltak. A SMURD-eseteken kívül az operatív állomány a referencia-időszakban egy túlsúlyos személy szállításában vett részt a megyei mentőszolgálat támogatására Székelyudvarhelyen, ugyanitt a Keresztvápa utcában kidőlt villanyoszlopok miatt biztosították a terepet, valamint egy lőszersemlegesítő akcióban is részt vettek.

Ezekkel a küldetésekkel egyidejűleg a Hargita megyei katonai tűzoltók feladata volt az erre az időszakra prognosztizált hidrometeorológiai jelenségek okozta hatások korlátozása és megszüntetése. Így a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók péntek este 4 elöntött pincéből szivattyúzták ki a vizet Székelyudvarhelyen, illetve az Etéd községi Kőrispatakon.

Vasárnap, 2023.07.9-én a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének tűzszerészeit hívták a Maros megyei Alsóidecsre, ahol engedélyezett fémkeresők lőszerelemeket találtak. A valószínűleg a második világháborúból maradt lőszerelemeket a tűzszerészek összeszedték, elszállították és biztonságosan tárolják a későbbi megsemmisítésig.

A fenti időszakban 16 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak, ebből 12-t medve jelenléte miatt Gyergújfalu, Gyergyóholló, Székelyudvarhely, Zetelaka, Csíkszereda, gyepes lakóinak, illetve 4-et veszélyes hidrometeorológiai jelenségek miatt.

Az operatív személyzet továbbra is készenlétben van a vészhelyzetek a hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra a nehéz helyzetben levő személyek számára.

Ne feledjék! A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedéssel kapcsolatos információk elérhetők a https://fiipregatit.ro platformon.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy