ISU Hargita: tegnap két autó gyulladt ki

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap, június 11-én a Hargita megyei katonai tűzoltóság két tűz oltására avatkozott be, amelyek egy furgonon és egy teherautón keletkeztek.

Az első hívás, amely a 112-es segélyhívószámra érkezett 17.50 körül, egy teherautón keletkezett tűzről számolt be, a DJ 125-ös úton, Csíkszentdomokos és Balánbánya között, és a balánbányai tűzoltókat mozgósították az eset kezeléséhez. A tűz, amelyet a beavatkozó erők kevesebb mint 30 perc alatt lokalizáltak és oltottak el, a furgon éghető részei, több műanyag láda és dokumentumok égését eredményezte. A vizsgálatok elektromos rövidzárlatot tártak fel az esemény valószínűsíthető okaként.

A második hívás, amely hasonló eseményről számolt be, ezúttal egy teherautóról szólt, amely Maroshévíz felől Szászrégen felé tartott a DE 578-as úton, a Maros megyei Gödemesterháza közelében, 23.00 óra körül, ekkor a maroshévízi 2-es számú beavatkozó őrség tűzoltósága azonnal a helyszínre vonult. Amikor a legénység a helyszínre érkezett, a tűz, amelyet valószínűleg rövidzárlat okozott, a vezetőfülkében általános volt. A tüzet körülbelül egy óra alatt lokalizálták és eloltották, megakadályozva a tűz átterjedését a kocsira, de a lángok 100%-ban érintették a vezetőfülkét, 10%-ban pedig a vontatott részt. Szerencsére sérülés nem történt.

Tavaly Hargita megyében 29 közlekedési eszköz sérült meg ilyen tűzesetek következtében. Az ilyen esetek megelőzése érdekében tartsák be a következő intézkedéseket:

✔ ellenőrizze az elektromos szerelést;

✔ ne javítson az elektromos szerelésen;

✔ győződjön meg arról, hogy az elektromos világítóberendezések nem hibásak és megfelelően vannak szigetelve;

✔ ellenőrizze az üzemanyag- vagy kenőanyag-szivárgást;

✔ ellenőrizze a járműben lévő tűzoltó készülék érvényességi idejét.

A tegnapi nap folyamán különös figyelmet fordítottak a helyi közösségek védelmét célzó akciókra is, mivel kollégáink 2 ilyen küldetés irányításában is részt vettek: a DE 578-as úton, Csíkszentkirály településen történt közúti balesetet követően a tüzek megelőzését és oltását biztosító küldetésben, valamint Csíkszeredában egy ház tetejére dőlt fa eltakarításában.

Szintén tegnap, június 11-én a gyergyószentmiklósi tűzoltóság két tűzoltócsapata, együttműködve a gyergyócsomafalvi, gyergyóalfalvi és gyergyóújfalusi tűzoltóságokkal, Gyergyócsomafalván egy háztartási melléképületben keletkezett tűz felderítésén és felszámolásán dolgozott. A tüzet, amely egy fészerben és egy másik háztartási melléképületben mintegy 70 négyzetméteres területen terjedt el, és a közvetlen közelben lévő más melléképületekre is átterjedhetett volna, a megtalált határokon belül, körülbelül egy óra alatt eloltották. A valószínűleg villámcsapás miatt keletkezett tűz következtében mindkét melléképület mintegy 70 négyzetméteren, 6 köbméter tűzifa, különböző elektromos szerszámok és mezőgazdasági eszközök égtek le.

Az ilyen típusú beavatkozásokon kívül a tegnapi nap folyamán 3 elsősegélykérés érkezett, amelynek eredményeként a SMURD csapatai 3 bajba jutott személynek nyújtottak orvosi segítséget.

Az utóbbi 24 órában 2 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak veszélyes időjárási jelenségek miatt.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy