Jócselekedetek plántálása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

plantam_ingrijim_impadurim_formate-02-32gs65x0237dq5pqwgjxfkNovember 12- országos erdősítési nap. Gyere ültessünk ugyanazon a napon minél több fát az ország minél több megyéjében!

Immár hatodik éve szervez a ’Plantăm fapte bune in România’ önkéntesektől támogatott erdősítési akciókat terméketlen, leromlott mezőgazdasági területeken, földcsuszamlásnak vagy elsivatagosodásnak kitett területeken.

„Jegyezzük fel naptárunkba november 12- ét mint az országos erdősítés napját. November második hétvégéjét szánjuk legalább egy fa elültetésére akár a kezdeményezésünk hivatalos helyszínein, akár saját udvarunkba, kertünkbe vagy egy közterületre, ez utóbbi esetben természetesen a hatóságok jóváhagyását követően. Hívják családjukat, barátaikat, ismerőseiket, szomszédaikat is az akcióra november 12- én!”, bíztat Liana Buzea a kezdeményezés alapítója.

Több mint 43 hektár kerül beerdősítésre több megyében, köztük Hargita megyében is, Homoródalmáson (lehet teljesen új ültetés is, lehet a már meglévő ültetvények kiegészítése).

Ha szeretnél részt venni az önkéntesekkel megvalósított legnagyobb erdősítési akcióban, a következőket kell tenned:

* Elhatározod, hogy november 12- én önkéntes ültetőként vagy parcellafőnökként, illetve a területed szervezői csapatának állandó tagjaként akarsz részt venni az akcióban

* Döntésedet közlöd velünk a [email protected] címen

* Barátaidat is meghívod az eseményre

* Információkat terjesztesz a tevékenységünkről

A www.plantamfaptebune.ro honlapon információt találsz a plántálási nap jelentőségéről, eddigi megvalósításainkról, folyamatban levő projektjeinkről.

A november 12-i akciót támogató intézmények: Környezetvédelmi, Víz- és Erdőgazdálkodási Minisztérium, Romsilva, Román Csendőrség, Országos Börtönigazgatóság.

Jegyezd naplódba november második hétvégéjét, mint a romániai erdők sorsa jobbrafordulásának napját.

További információkkal és a résztvevő megyék, illetve települések teljes jegyzékére még visszatérünk.

ziua-impaduririi-768x493

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy