Johannis kiment az utcára, Dragnea a Facebookon válaszol

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy megmagyarázhatatlan és az előző elnökök által nem gyakorolt gesztus során Johannis államelnök, meggyőzve az őrző-védő szolgálatot is, részt vett egy nem engedélyezett éjszakai tüntetésen.

Ahogyan megértettem, az elnök úr a kormány ellen tüntetett, ami bármely normális politikai gondolkodáson túlmutat. Egy elnöknek felül kell emelkednie politikai pártokon, törvényeken és konfliktusokon. Johannisnak Románia nemzetközi szimbólumának kellene lennie, a politikusok közti egyensúly fenntartó elemének, a törvények betartása jótállójának.

Feltételezve, hogy Johannis-nak 100%-ban igaza is van, ha egy államelnök semmilyen alkotmányos, vagy diplomáciai megoldást nem talál, hogy ellenálljon a kormánynak és arra vetemedik, hogy kimenjen az utcára, inkább le kellene mondania, mert ezek szerint a kialakult helyzet meghaladja képességeit.

Egy elnök utcára vonulása a legveszélyesebb politikai üzenet, amelyet csak egy felelőtlen elnök használhat. Mire gondolnak az emberek, mikor Johannist az utcán látják? Egyszerű: ha maga az államelnök sem képes megoldani a dolgokat a Cotroceni palotából, azt jelenti, hogy Románia a legmaffiózóbb ország a földkerekségen.

Másrészről Dragnea a maga PSD stílusában kezdi üzenetét, feltétlenül kidomborítva, hogy Amerikában járt. Liviu Dragnea üzenetét hallva, arra gondolhatunk, hogy a közkegyelmi törvény mégis érvényre jut és Johannis megfizet az utcai megjelenéséért.

Visszatértem az Egyesült Államok elnökének beiktatásáról, és Románia elnökét egy újabb bányászjárás élén találom, egy engedély nélküli kormányellenes, alkotmányellenes, és a december 11-én kifejezett szavazás eredményei elleni tüntetésen, szabotálva a jogállam alapját képező törvényességet.

Az ország elnöke ma törvényen kívül találtatott, személyes politikai előnyöket keresve, alkotmányos aberrációkat kérve: bizonyos, még ki sem adott rendeletek visszavonását.

Ez egy államcsíny kezdete. Tulajdonképpen Johannis is, mint az előző elnök, Basescu, a törvényes hatalom demokratikus szavazattal történő megbilincselését akarja elérni. Azt akarja, hogy az országban demokratikusan törvénytelen intézmények vezessenek, terror által, a lakosság pedig nem választás útján uralkodó hatalom rabja maradjon. A kampány során azt mondtam, hogy azt szeretném, hogy a román nép szabadon éljen országában, anélkül, hogy félnie kellene a lehallgatástól, követéstől, üldözéstől, zsarolástól, igazságtalanságtól. Szavaimat nem vonom vissza. Támogatom a valódi korrupció elleni lépéseket.

Arra kértem a belügyminisztériumot, hívja vissza a csendőröket a PSD székhelye elől, mert nincs szükségünk védelemre. A PSD-t védi a saját politikai nézete, a kormányprogramja és a nép támogatása.

Biztosítom a románokat, hogy nem engedjük Johannis elnöknek az alkotmányos rendet felborítani, hatalmi minőségével visszaélni, önkényesen besétálni a kormányülésekre, vagy társadalmi erőszakra és rendetlenségre bujtani.

A kormányprogram teljes egészében történő megvalósítását akarom. Johannis önző politikai játékán túl a román népnek jólétre és biztonságra van szüksége” mondta Liviu Dragnea.

Iosub Robert

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy