Jóváhagyta a kormány a szolgálati lakások építésére vonatkozó programot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kormányhatározattal fogadták el szeptember 28- án a Regionális Fejlesztési és Államigazgatási Minisztérium (MDRAP) által kezdeményezett „Szolgálati lakások építése” nevű, többéves programot, amely szerint szolgálati lakások építésére kerülne sor a helyi és központi kormányzati szervektől az Országos Lakásügyi Hivatalhoz (ANL) érkező igénylések alapján.
A program kedvezményezettjei a köztisztviselők, a helyi és központi közintézmények alkalmazottai, akik nem rendelkeztek és nem rendelkeznek, egyénenként vagy házastársuk által, függetlenül a lakásszerzés módjáról, kivéve az örökség által szerzett lakással, abban a helyiségben, ahol kifejtik tevékenységüket.
A program által épített szolgálati lakásokat a kérelmező intézmény személyzetének utalják ki. A program által épült szolgálati lakások bérbeadása az érvényben levő, egyes területekre vonatkozó jogszabály szerint történik, vagy ennek hiányában a bérlők védelmére és a lakófelületek bérleti díjának megállapítására vonatkozó 40/1999 Sürgősségi Kormányrendelet alapján történik. A program által épült szolgálati lakások nem eladhatók.
Továbbá a helyi vagy központi közintézmények együttműködési protokollt írhatnak alá, amelynek értelmében a szolgálati lakások több intézmény alkalmazottjának is kiutalhatók. A szolgálati lakásokat igénylő kérések elbírálása érdekében a helyi vagy központi közintézmények bizottságot hoznak létre, amely megállapítja az odaítélés sorrendjét és a különbségtétel módozatát.
A szolgálati lakások építése az ANL rendelkezésére bocsájtott állami tulajdonú vagy a területi közigazgatási egységek telkeire történik. A program építkezési folyamataiban felhasználhatók különböző befejezési stádiumban található kihasználatlan épületek is. A helyi hatóságok által végzett közművesítésnek meg kell történnie a szolgálati lakások átadását legalább 90 nappal megelőzően.
A program finanszírozása az állami költségvetésből, a MDRAP költségvetésén keresztül, a helyi költségvetésekből, valamint egyéb törvényes forrásokból történik.
Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy