Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Időjárás: Eső, havazás, szél és hideg idő várható

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn, április 3-án, esőre, havazásra, szélre és hideg időre vonatkozó sárga figyelmeztetést adott ki.

Április 3-án 23:00 óra és április 5-én 10:00 között hideg idő várható, időszakos csapadékkal főleg az ország déli, központi és keleti részén, keddről szerdára virradó éjszaka pedig ez a terület északkeletre szűkül le.

A déli és délkeleti tájakon, valamint a hegyekben és az alacsonyabb domborzati területeken Moldova északi és középső részén, Erdélyben és a Bánságban esni fog, havas eső és hó formájában jelentkezik csapadék, hóréteg alakul ki. A csapadék mennyisége meghaladja a 20…25 l/nm-t és szűkebb területeken, különösen délnyugaton a 40…50 l/nm-t.

Munténiában, Olténia déli részén és Moldovában átmenetileg megerősödik a szél, ahol a széllökések sebessége meghaladhatja az 55…65 km/órát, szűkebb területeken pedig a 70…75 km/órát.

Megjegyzés: Az ország többi részén is átmenetileg megerősödik a szél, a hét második felében időnként vegyes csapadék is előfordul.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.