Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye sárga kód alatt: hőhullám és kellemetlen hőérzet

Kánikulára vonatkozó figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok Hargita megyére és az ország más megyéire is, június 29-től, szerdától július 1-jéig, péntekig.

Sárga kód: Június 29-én és 30-án, valamint július 1-jén a hőhullám eléri az egész országot. A maximális hőmérsékleti értékek 33 és 37 fok között lesznek. A síkságon és a fennsíkon nagy lesz a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet- páratartalom mutató pedig meghaladja a 80-as kritikus küszöböt.

Narancssárga kód: Június 29-én és 30-án, és július 1-jén nyugaton, északnyugaton és az ország központi területén tartós kánikula lesz, a hőmérséklet megközelíti az időszak szélső csúcsértékeit. Gyakori lesz a 37-38 fokos hőmérséklet és a fokozott kényelmetlen hőérzet.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.