Kánikulára vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés Hargita megyére (péntek, augusztus 4)

0

Articol disponibil în: Magyar Română


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 4-re, péntekre hőségriadót jelentett be. Hargita megyében sárga kód lesz érvényben, a legmagasabb hőmérséklet általában 33 és 37 fok között alakul.

Az ország más részein a hőmérséklet 39-41 fok között alakul.

Sárga kód: Pénteken (augusztus 04.) a hőhullám az egész országra kiterjed, az alföldön és a hegyvidéken is forróság lesz. A hőérzet magas lesz, és a hőség-páratartalom index (ITU) meghaladja a kritikus 80 egységet. A legmagasabb hőmérséklet általában 33 és 37 fok között, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 17 és 20 fok között lesz.

     

Narancssárga kód: A kánikula fokozódik a Körösök vidékén és a Bánát területén, ahol 37…39 fokos maximum-hőmérsékleteket mérnek, valamint Olténia és Munténia déli részén, ahol 39…41 fokos maximum hőmérsékleteket mérnek. Jelentős lesz a kellemetlen hőérzet, és a hőmérséklet-páratartalom index (ITU) meghaladja a kritikus 80 egységet. A minimális hőmérsékleti értékek 19 és 25 fok között alakulnak.

Megjegyzés: Szombaton (augusztus 05.) a kellemetlen hőérzet az összes alföldi területen magas marad, a déli területeken pedig helyenként kánikula lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az időjárási jelenségek alakulásának és intenzitásának függvényében frissíti ezt a közleményt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy