Kelemen Hunor támogatja Gyergyószentmiklós fejlődését: „A lakosok megérdemlik, hogy a város kimozduljon a holtpontról, és a haladás útjára lépjen”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes április 1-én, csütörtökön munkalátogatást tett Hargita megyében. Cseke Attila és Tánczos Barna miniszter kísérte, az első tárgyalások Gyergyószentmiklóson zajlottak a kormányzati támogatásokról.

„Cseke Attila és Tánczos Barna miniszterekkel egy Hargita megyei munkalátogatáson veszünk részt, ahol először a gyergyószentmiklósi helyi vezetőkkel tárgyaltunk kormányzati támogatásokról. Pénteken a kormány száznapos tevékenységét ünnepli. Amellett, hogy a világjárvány kapcsán nagyon sürgős és szükséges intézkedéseket kellett hoznunk, el kellett fogadnunk az éves költségvetést is, és össze kellett állítanunk egy országos helyreállítási és rugalmassági tervet, amelyen keresztül Romániának 30 milliárd euró EU támogatásra lesz szüksége „- mondta Kelemen Hunor.

Elmondása szerint Hargita megye jelentős összegeket kap a költségvetésből.

„A legfontosabb az, hogy az idén 22 millió lejt különítenek el a megye kórházainak, ebből 6,4 millió lejt a gyergyói kórháznak. Az uszoda hamarosan elkészül, korcsolyapályát korszerűsíteni kell, a város csatornahálózatának kiépítése és a vízhálózat bővítése is fontos feladat, amelyet el kell látnunk. Egy másik jó hír, amelyet a gyergyószentmiklósi lakosokhoz eljuttatunk, hogy az RMDSZ javaslatára a kormány tegnap jóváhagyta, hogy a város használhassa saját címerét „- említette a miniszterelnök-helyettes.

Kelemen Hunor azt is kijelentette, hogy támogatja Gyergyószentmiklós térségének, a városnak a fejlődését, mert „a lakosok megérdemlik, hogy a város kimozduljon a holtpontról és a haladás útjára lépjen”.

Fotó: Facebook/ Gönczey Tamás

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy