Két sérültje van egy gázpalackrobbanásnak Madéfalván

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Apa és fia sérült meg gázpalack robbanása következtében egy madéfalvi tömbházban.

Alina Ciubotariu, a Hargita megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője szerint a két férfi az erkélyen akart gázpalackot cserélni, amikor bekövetkezett a robbanás, amit tűz követett.

A lakrész 52 éves tulajdonosa 90 százalékos égést szenvedett, 24 éves fia teste 20 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Mindkettejüket a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára szállították, egyelőre nincsenek információk az állapotukról.

A szomszédok állítása szerint nagy zajt hallottak, majd látták a férfit égni az erkélyen. „Hallottuk amint sistereg a gáz a palackból, mire odaértünk a férfi már lángokban állt, a tulajdonos és fia”, mondta egyik szomszéd. Egy férfi poroltó készülékkel próbálta a tüzet oltani. „Láttam amint égett a szomszéd és siettem eloltani a tüzet. Két poroltót használtam el”, magyarázta a férfi.

Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere is a helyszínre érkezett a helyi civil tűzoltókkal. „Egy szomszéd értesített a 12- es tömbháznál történt esetről és mikor ideértünk láttuk, hogy valami ég az erkélyen. Később tudtuk meg, hogy gázpalackról van szó és sérültek is vannak. Hoztuk a poroltókat és az önkéntes tűzoltókkal együtt léptünk közbe” mondta a község polgármestere.

A két sérültet a Belügyminisztérium helikopterével szállítják Bukarestbe az égési sérülteket ellátó kórházba, ugyanis légúti sérüléseket szenvedtek az égés nyomán.

A megyei mentőszolgálat vezetője, dr. Péter Szilárd vasárnap elmondta az Agerpres- nek, hogy az 52 éves férfi másod- és harmadfokú égéseket szenvedett teste 60 százalékán, arca, nyaka, mellkasa, felső végtagjai és combtájékán. 24 éves fiának első- és másodfokú égési sérülései vannak a teste 40 százalékán, a mellkasán, arcán és felső végtagjain. Mindkettejük állapota súlyos, a károsodott légutak miatt intubálni kellett őket, ezt követi a fővárosi kórházba történő szállításuk.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy