Ráduly Róbert negyedik polgármesteri mandátumát nyeri Csíkszeredában; az RMDSZ elveszíti a polgármesteri széket Székelyudvarhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szövetség párhuzamos szavazatszámlálása szerint Ráduly Róbert Kálmán az RMDSZ jelöltjeként negyedik alkalommal nyer polgármesteri mandátumot Csíkszeredában, míg Székelyudvarhelyen az RMDSZ elveszítette a polgármesteri széket.

A csíkszeredai RMDSZ elnöke, Füleki Zoltán „száz százaláékos” meggyőződésének adott hangot, mondván, hogy Ráduly Róbert megnyerte a választásokat. Az RMDSZ csíki területi elnöke Borboly Csaba bejelentette, hogy a párhuzamos szavazatszámlálás eredményei alapján Ráduly a szavazatok 72%- át szerezte meg. Ugyanazon forrás szerint az RMDSZ a csíkszeredai önkormányzati helyek kétharmadát is megszerezte. Csíkszeredában a választási jelenlét alacsony volt, mindössze 33,9 százalékos.

Száz százalékban biztosak vagyunk, hogy Ráduly Róbert Kálmán nyerte a választásokat. Az adatok szerint az önkormányzatban is kétharmados többségünk van. Köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik részt vettek a választásokon és ránk vagy akár másra szavaztak, mert ők azok, akik továbbviszik a demokráciát városunkban, országunkban és a választásokon való részvétel hiányában lehetetlenség egy jó és élhető demokráciát megőrizni, nyilatkozta Füleki Zoltán.

Borboly Csaba rámutatott, hogy a következő mandátumban a csíkszeredai városvezetésnek a fiatalok problémáira és a befektetések idevonzására kell tenniük a hangsúlyt. Az idei kampányt pozitívként értékelte, és hasonló összefogásra bíztatott majd az őszi választásokkor is.

Évek óta nem volt részem ehhez hasonló, övön aluli ütésektől mentes kampányban, ezt kell megismételni és összefogni az őszi parlamenti választások idején is. Még többen leszünk, reménykedünk egy pozitív kampányban és a magyar választók összetartásában; egy támogatható jelöltlistával jövünk ősszel, nyilatkozta Borboly Csaba.

A csíkszeredai RMDSZ székhelyén jelenlevő Korodi Attila képviselő kifejtette, hogy azokban a helységekben, ahol a jelöltek és választók közti találkozások gyakoribbak és intenzívebbek voltak, ott nagyobb volt a jelenlét az urnáknál.

Ez pedig nagyon fontos minden politikai cselekvéssel kapcsolatban. Miért? Mert úgy ahogy a jelöltek elmentek az emberek házaihoz és a következő négy évet felvázolták a kampány idején, úgy a polgári kezdeményezésnek fordított irányban is működnie kell- a következő négy év folyamán, ahhoz hogy egy helységben jól működjenek a dolgok, a polgároknak is el kell jönniük az önkormányzatokhoz, kifejtve, hogy mit gondolnak ők a dolgok jó előmeneteléről, mondta Korodi.

Ráduly Róbert Kálmán nem vett részt a győzelmét bejelentő sajtókonferencián, sem üzenetet nem küldött a választóknak. Ráduly egy évvel ezelőtt mondott le polgármesteri tisztségéről, miután a DNA vád alá helyezte hivatali visszaélés miatt. Ugyanabban a bírósági ügyben folyik Szőke Domokos alpolgármester pere a marosvásárhelyi táblabíróságon.

Borboly Csaba bejelentette, hogy a párhuzamos szavazatszámlálás alapján a székelyudvarhelyi polgármesteri széket az MPP jelöltje, Gálfi Árpád nyerte meg.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy