Két tűzeset ugyanazon az estén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 augusztus 11- én este fél kilenckor egy melléképületnél bekövetkezett tűzesethez riasztották az Olt Hargita megyei készenléti felügyelőséget Galócáson. Két maroshévízi tűzoltócsapat érkezett a helyszínre vizes és habos tűzoltókocsikkal. Megérkezésükkor lángokban állt az istálló és csűr, két szénakazal, és fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed a közeli lakóházra és további melléképületekre. A tüzet elszigetelték és a galócási önkéntes tűzoltók, valamint 15 lakos közreműködésével hajnali háromra eloltották. A tűzoltóautókat a Galócás patakból táplálták a hordozható motoros szivattyú segítségével. A tűzben megégett 70 négyzetméter istálló és csűr, 50 tonna széna, egy kaszálógép és három eke. A tüzet feltehetően szándékosan okozták. A tűzoltás során sikerült megmenteni 100.000 lej értékben anyagi javakat, a keletkezett kár 40.000 lejre tehető.

Egy órával később az egységes segélyhívószámon érkezett bejelentés egy Gyergyóhodoson kigyúlt nyárikonyháról. A maroshévízi 2-es számú tűzoltóegység csapata a helyszínre sietett, ahol lángokban állt a nyári konyha, az istálló és fásszín. A tűzoltók a salamási és gyergyóvárhegyi önkéntes tűzoltók, valamint 10 lakos közreműködésével elszigetelték a tűzfészket és éjfélre eloltották a tüzet. A tűz martalékává vált a nyári konyha, 1500 kg széna, az istálló és fásszín. Megkárosodott 2 köbméter fűrészárú, amelyet a leégett konyha mellett tároltak, valamint 5 négyzetméter a lakóház tetőszerkezetéből. A tüzet a felügyelet nélkül hagyott tűzhelyből kipattanó szikra okozta. A beavatkozás során 100.000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni, a kár 20.000 lejre tehető.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy