Ki hiszi, hogy Beke István Attila ártatlan?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Habár, egyes magyar politikusok neveltek és pénzeltek mindenféle szélsőséges szervezeteket, most lám elérkezett az idő, hogy ezek a szervezetek épp velük fordulnak szembe. Egy engedéllyel nem rendelkező tüntetésen, amelyen látszott, hogy sok egyszerű magyar ember manipulálva van, a tüntetők gyakorlatilag támogatták Beke István Attilát és nem zárkóztak el az ellen, hogy sértegető bekiabálásokat tegyenek Bokor Tibor polgármester ellen és Tamás Sándor a Kovászna megyei Tanács elnöke ellen.

Tény, hogy majdnem minden magyar politikus elzárkózott a szélsőségesektől és kijelentették, hogy semmilyen formában nem támogatják Beke István Attila gyanúsított tetteit. Bebizonyították így, hogy ha szükség van, saját politikai érdekükben felhasználják a szélsőségeseket, de az első adandó alkalommal elzárkóznak tőlük.

A valóságban a Beke István Attila melletti tüntetéseket csak a magyar szélsőségesek szervezik és koordinálják, akik nem is olyan igazi férfiak milyennek tartják magukat, mivel nincs bátorságuk, hogy felvállalják törvényes módon ezeket a tüntetéseket. Természetesen mindenkinek jogában van, hogy fenntartsa, amit ő szeretne. Az USA-ban például, tüntetések vannak azért, hogy ne végezzenek ki egy-egy sorozatgyilkost. Nemrég Bangladesben volt egy több ezres tüntetés, azért hogy ne végezzenek ki két háborús bűnöst. Ezért a mi véleményünk szerint ezek a tüntetések, természetesen részei a demokratikus véleménynyilvánítási szabadság gyakorlásának. Nem természetes viszont, hogy akik szervezik, nem vállalják fel törvényesen, saját véleményüket.

Amúgy is érdekes, hogy tüntetést szervezz egy rendőrségi épület előtt, csillagszórókat gyújts és kiabálj, hogy „Itt van a bomba!”. Bármilyen más demokratikus országban egy ilyen provokációra a rendfenntartó erők közbelépnek, de mi Romániában élünk ahol sokszor a demokrácia félre van értelmezve.

Beke Attila István támogatása, egy demokratikus véleménynyilvánítás, de törvényesen kell szervezni és még inkább felvállalni. Butaságnak tarom, hogy segíteni akarnak valakin, aki egy gyanúsított és ezért szerveznek egy törvénytelen tüntetést és fel sem vállalják. Aki valóban támogatni akarja Beke István Attilát, az szervezzen egy tüntetést a bukaresti DIICOT előtt, hisz ők tartoztatták le és nem a szerencsétlen Kovászna megyei rendőrök előtt. Szerencsétlenségükre, a szélsőségeseknek, mi sok magyarral szóba álltunk Hargita és Kovászna megyéből és egyet sem találtunk, aki támogatta volna Beke Attila Istvánt. Ezért megtettük mi azt, amit Beke Attila István támogatói nem tettek meg, vagyis nyitottunk egy online petíciót, amit várunk, hogy írjon alá mindenki, aki úgy gondolja, hogy Beke Attila István ártatlan. Az aláírásokat pedig szépen összegyűjtjük és megküldjük azoknak a hatóságoknak, akik ki kell, vizsgálják, hogy Beke István Attila, vizsgálata visszaélés-e vagy nem.

Online petíció:

Engedjék szabadon Beke István Attilát

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy