Kidolgozás alatt a Hargita megyei kerékpárút- hálózat mesterterve

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • A lehetőségek feltérképezéséhez a kerékpáros egyesületeket is bevonták.

Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a Hargita megyei kerékpárutak kialakításáról szóló, az infrastruktúra-fejlesztési irányokat és a hosszú távú igényeket megalapozó megvalósíthatósági előtanulmány kidolgozására.

A dokumentáció a székelyudvarhelyi Szekler Teker Egyesület bevonásával készült el, ennek vezetője segített felvenni a kapcsolatot más szervezetekkel, feltérképezni az EuroVelo (Európai Kerékpárút Hálózat) és az országos bicikliutak hálózatát.

„Megkerestük a bringás egyesületeket, illetve a mesterterv elkészítésébe is bevonjuk őket, ugyanis komoly szakmai tudással és jól kiépített kapcsolati hálóval rendelkeznek. Ennek köszönhetően tudtuk elkészíteni a dokumentumot, amely feltérképezi, hogy Hargita megyében hol, milyen típusú bicikliutat lehet kiépíteni, és milyen hosszan, illetve hol tudnak kapcsolódni az EuroVelo és az országos hálózathoz. Ami még ma is fájó pont, hogy a helyreállítási tervben (PNRR) kiírt pályázatban nem tudtunk sikeresen pályázni, mert a pontozási rendszert úgy módosították, hogy végül kikerült a Mária-út, és emiatt jelentős pontszámot vesztett Hargita megye. És azért is fájó, mert a Via Transilvanica mellett számunkra ez is egy fontos zarándokútvonal” – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

„Jelentős erőfeszítésre volt szükség, hogy idáig elérjünk. A pontozás alapján a PNRR-ből nem kapott támogatást Hargita megye, de nem adtuk fel! A szakértők és civilek bevonásával komoly előkészítői munka előzi meg a mestertervet, amelyet a későbbiekben a fejlesztésekben, források lehívásában figyelembe kell venni. A kerékpárutak hálózatának kiépítését fontosnak tartjuk számos terület, legyen szó aktív turizmusról, egészséges életmódról, biztonságos közlekedésről. Éppen ezért nem adtuk fel, amikor nehézségekbe ütköztünk. Megyünk előre!” – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy