Kiírták a közbeszerzést a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Folytatódik a nyolcvan százalékban megvalósított felújítás- átdolgozzák a megyei kórház rehabilitációjának tervét

 

Várhatóan ősztől folytatódhat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C épületének felújítása, miután június 15-én Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a terv aktualizálására. A munkálatok a kivitelező céggel folyó huzavona miatt több mint két évig álltak – leszámítva a szellőztetőrendszer kiépítését és az intenzív osztályon történt beavatkozásokat, emellett büntetőfeljelentés is történt (végül nem indult eljárás).

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke bevallása szerint több mint egy év kemény munkájába került neki és a csapatának, hogy egyenesbe hozzák a beruházást. Csak a szakvéleményezés elkészítése- statika, elektromosság, fűtés, egészségügyi szempont- háromnegyed évet vett igénybe.

„Sajnálatosnak tartom ezt az időkiesést, de nagy szó, hogy sikerült továbblépni a problémákon. Mindent egybevéve, a felújítás nyolcvan százalékban megvan, belső munkálatok vannak hátra, és most már az a fontos, hogy megbízható, komoly vállalkozások jelentkezzenek, előbb a tervezésre, majd ha az megvan, akkor a kivitelezésre szóló kiírásunkra is. Kettőn áll a vásár, mi megtesszük, amit meg kell tennünk, sokszor még többet is, ezt várjuk el a szerződött féltől is” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Az ajánlattevés határideje 2017. július 3., hétfő, 15 óra, ekkor lesz a borítékbontás. A törvény értelmében 25 nap az elbírálási időszak, az eredményhirdetést pedig ötnapos óvási időszak követi. Utána köthető meg a szerződés, és attól számítva legtöbb 55 napon belül el kell készülnie a tervnek. Ezt követően írják ki a közbeszerzést a kivitelezésre.

A tervezés aktualizálásáról szóló kiírásról tájékozódhatnak a megyei tanács http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/ honlapján.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a közösségi hangulat javítására is törekednek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A kórház fenntartója, Hargita Megye Tanácsa orvoslakások biztosításával, a fejlesztések támogatásával, a lehetőségek szerint az állások számának növelésével igyekszik fenntartani az orvosok idevonzását. A megyei tanács 2010 óta folyamatosan növeli a kórháznak nyújtott támogatást. Pénzt különítettek el a csíksomlyói részleg és a járóbeteg-rendelő felújítására, orvosi lakásokat építenek, illetve programokat, eseményeket, szakmai képzéseket finanszíroznak. (Az erről szóló közlemény itt olvasható: http://www.hargitamegye.ro/hirek/dolgoznak-a-csikszeredai-korhaz-minosegi-besorolasanak-emeleseert.html).

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy