„Kis kék tenger” – játszótér, felépülés és kikapcsolódás helye a sajátos nevelési igényű tanulók számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2021 szeptember- november időszakban a maroshévízi Andrei Saguna Általános Iskolában került sor a ,,Mica mare albastră”- „Kis kék tenger” projekt megvalósítására. A projektet a Maroshévízi Polgármesteri Hivatal finanszírozta az ifjúsági tevékenységeket támogató éves program keretében, társfinanszírozó a DASPROED Egyesület.

A projekt célja a speciális nevelési igényű (SNI) tanulók egyéni képességeinek fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzése, a SNI tanulók számára kiegészítő fejlesztő tevékenységek bővítésének támogatása játszótér kialakításával. A projekt összértéke 20.000 lej, melyből 18.000 lej a finanszírozó egység – Maroshévíz önkormányzatának hozzájárulása, 2.000 lej pedig a DASPROED Egyesület önrésze.

Ez a projekt Bálint Sarolta pszichopedagógus tanárnő vágyából és kezdeményezéséből gyökerezett és formálódott. A projekt megvalósításában a Vale Iskola teljes tanári csapata, kisegítő személyzete és a SNI tanulók szülei, különösen a gyógypedagógiai osztályokban tanító tanárok, Laczkó-Cotfas Tünde és Kósa Tünde működtek közre.

Ma volt a játszótér felavatása, ünnepi keretek között, melyen a finanszírozási egység képviselői, tanárok, egyesületi tagok, diákok és szüleik vettek részt.

Köszönjük Maroshévíz Önkormányzatának a lehetőséget, és mindazoknak, akik támogattak bennünket ebben a törekvésünkben!

Prof. Mirela Nemţoc

A DASPROED Egyesület elnöke

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy