Kórházigazgató: a fertőzött orvossal érintkező összes személy tesztje negatív lett

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: CJ Harghita

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének egyik szakorvosánál koronavírus-fertőzést igazoltak 2020. április 14-én este. Megfertőződésének forrása nem ismert. Az orvost jelenleg a kórház erre elkülönített osztályán ápolják, állapota jó.

„Az elmúlt időszakban keményen dolgoztunk a fertőzött személyek gyógyításához szükséges kezelés és feltételek biztosításáért. Erőfeszítéseket tettünk a közösség érdekében, mert az emberek egészsége és az egészségügyi rendszerben dolgozók biztonsága prioritás. Betartottuk a törvényt, ahogy ígértük, és tiszteletben tartottuk az emberek méltóságát és a magánélethez való jogukat. A közvélemény pontos és megfelelő időben való tájékoztatását elsődlegesnek tekintjük, de kerüljük a pánikkeltést a közösség körében ”- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, amely intézmény alárendeltségébe tartozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Dr. Kacsó Jolán, a csíkszeredai kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének koordinátora elmondta, hogy a kérdéses orvos tegnap este tájékoztatta a kórház vezetőségét a nála megjelenő lázról, ami után a kórházi személyzet egy részét azonnal tesztelték, és az eredmények negatívak lettek. Az események nem befolyásolják a kórház és a Sürgősségi Betegellátó Egység tevékenységét, a személyzet megfelelő védőfelszereléssel folytatja tevékenységét.

„A Sürgősségi Betegellátó Egység személyzete a Covid elleni küzdelem frontvonalában áll. Úgy véljük, hogy ezen személyek biztonsága a legfontosabb, ezért mindenkit teszteltünk, aki kapcsolatba került a kérdéses orvossal. Ezek a személyek a Hargita Megye Tanácsa által biztosított területen vannak elszigetelve. Mivel a tesztjeik negatívak, két napon belül visszatérnek az élvonalba – mondta Konrád Judit, a kórház vezetője.

A Megyei Tanács elnöke és a kórház vezetője pozitív információkat is közöltek, nevezetesen azt, hogy a sürgősségi személyzet két további orvossal fog kiegészülni, ami nagyon célszerű, mivel a csíkszeredai kórház átveszi a székelyudvarhelyi kórház betegeinek egy részét, illetve a megye más területeiről is, valamint Kovászna megyéből is. Nem tagadhatjuk meg a betegek átvételét, valójában ezt a törvény is tiltja – mondta Kacsó Jolán.

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy