Korrupcióval gyanúsítják a Hargita Megyei Törvényszék volt bíróját

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Frissítés 12.30:A DNA ügyészei kedden lepecsételték a korrupcióval gyanúsított sepsiszentgyörgyi bírónő irodájának ajtaját.

A sepsiszentgyörgyi törvényszék szóvivője, Jenica Chiper a sajtónak azt nyilatkozta, hogy Elena Poiana idén január 1-től látja el az intézmény elnöki tisztségét, az ügyészség eljárása arra az időszakra vonatkozik, amikor a Hargita megyei törvényszéken dolgozott,mondj az Agerpres.

„Az irodát a rendőrség pecsételte le és még nem történt házkutatás.A hölgy 2016 január 1-jei kezdettel lett a sepsiszentgyörgyi bíróság elnöke(…)Ami az elkövetett dolgokat illeti azok 2015-re nyúlnak vissza, amikor a Hargita megyei törvényszéken bírói tisztséget töltött be”nyilatkozta Jenica Chiper.

Frissítés 10.20: a bírónőt azzal gyanúsítják, hogy csúszópénzt kért és kapott rablással gyanúsított két férfi ügyében,nyilatkozták ügyészségi források.Agerpres.

Ugyanazon forrás szerint tettét akkor követte el,amikor még a Hargita megyei törvényszéken bíróként dolgozott.

A bírónő tízezer lejt kért és kapott a az egyik férfi rokonától,cserébe az előzetes fogvatartást hatósági felügyeletre változtatta.

Ügyészségi források szerint Elena Poaiana bírónő azt mondta a megvesztegetőknek, hogy egy ügyvéd sokkal többe került volna, és az eredmény sem lenne biztosított. Mint mondta, az erőszakos bűncselekmények esetében nehéz elérni, hogy az előzetes letartóztatást bírói felügyeletre változtassák.

Frissítés 9.15:Házkutatást tart a DNA a sepsiszentgyörgyi bíróságon,egy kenőpénzes dossziéval kapcsolatban.A fő gyanúsított Elena Poiana a bíróság elnöke,akit azzal gyanúsítanak,hogy tízezer lejnyi csúszópénzt kért 2015-ben kedvező bírósági döntés fejében.

2016 február 16-án házkutatásokat tartottak Kovászna,Brassó és Iasi megyékben 4 helyszínen,ezek közül egy közintézmény, a többi magánszemélyek lakása.

Az ügyészek munkáját a SRI,a DOS,valamint a Fehér és Iasi megyei csendőrség támogatja.

Forrás:realitatea.net

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy