Közérdekű tudnivalók a pünkösdi búcsúval kapcsolatosan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Útlezárások, forgalomkorlátozások

 

  1. június 2-án, pénteken 6.00 és 20.00 óra között tilos a megállás és a várakozás (parkolás) a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban.
  2. június 2-án, pénteken 20.00 óra és június 3-án, szombaton 6.00 óra között részleges útlezárásra kell számítani a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban. Ezekbe az utcákba csak:

– a polgármesteri hivatal által kibocsátott kereskedelmi engedéllyel rendelkező kereskedők, illetve;

– az Apor Péter, Csobotfalva, Ferencesek, Kájoni János, Malom, Lovarda, Nyírfa, Bánya, Somlyó pataka, Köves, Barátság, Somlyó, Szentkirály, Sarkadi Elek, Szék, Szék II., Hunyadi János, Székely Mózes, Fodorkert, Fésülő, Kas, Tas, Huba, Töhötöm, Előd, Kond, Ond, Álmos vezér, Agyagfava, Barancs, Barátok Kertje, Nagymező, Kissomlyó, Pünkösd, Széked, Tarló, Kalász utcákban állandó lakhellyel rendelkező lakosok közlekedhetnek

– Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által kibocsátott behajtási engedéllyel rendelkező személyek hajthatnak be, valamint

– a Csíki Trans Kft. közszállítási cég autóbuszai.

 

  1. június 3-án, szombaton 6.00 és 24.00 óra között behajtási tilalom lép érvénybe és tilos a közlekedés a Nagyrét utcában (a Lukoil benzinkúttól a Márton Áron utcáig), a Taploca utcában, a Márton Áron utcában (a Román Fejlesztési Banktól – BRD – a Szék útjáig), a Szék útján, a Kájoni János utcában (a 2-es és 22-es házszámok között), a Pálfalva felé vezető úton (a Nagymező utcáig), valamint a Nagymező utcában.
  2. június 3-án, szombaton 6.00 óra és június 4-én, vasárnap 16.00 óra között a Nagymező utcába csak a Rendőrség, a Csendőrség, az Oltul Sürgősségi Felügyelőség, a Hargita Megyei Mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a Hargita Megyei Salvamont Hegyimentő Közszolgálat, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, valamint az Eco-Csík Kft., az Euro Ecologic Kft. és a polgármesteri hivatal engedélyével rendelkező intézmények, kereskedelmi és vendéglátó egységek járművei hajthatnak be.

A Szék útja 2017 június 4- én vasárnap 16:00 óráig lesz zárva.

 

 

Kereskedelmi tevékenység

 

 

  1. június 2-án, pénteken 8.00 óra és június 4-én, vasárnap 24.00 óra között TILOS bármilyen kereskedelmi tevékenység a közterületen (járdán, úton).

A Szék útján és a Kájoni János utcában csak magánterületeken folytatható kereskedelmi tevékenység, a tulajdonos beleegyezésével, azaz az általa kitöltött befogadói nyilatkozat felmutatásával.

Minden árusnak, kereskedelmet folytató jogi és fizikai, engedéllyel rendelkező személynek kötelező kereskedelmi engedélyt kiváltani és 100 lej értékű kereskedelmi illetéket befizetni.

Az engedély kiváltásához az alábbi dokumentumokra van szükség:

– a vállalkozás bejegyzési dokumentuma

– személyi igazolvány (és lakcímkártya)

– a csíkszeredai Közegészségügyi Igazgatóság és az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság által kibocsátott ideiglenes engedély (élelmiszerek forgalmazása esetén).

– befogadói nyilatkozat

 

A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal pünkösdi ügyfélszolgálati programja

 

A kormány döntése értelmében a hivatalos munkaszüneti nappá nyilvánított gyermeknap (június 1.) és a pünkösd közé ékelődő péntek (június 2-át) is munkaszüneti nap. Így június 1–5. között szünetel az ügyfélszolgálat a hivatal legtöbb irodájában.

Kivételt képez a Kereskedelmi iroda, illetve a pénztár. Ezekben az irodákban június 1-jén és 2-án 8.00 és 14.00 óra között fogadják az ügyfeleket.

Az anyakönyvi iroda munkatársait sürgős esetekben – csak elhalálozás esetén – a 0743 058 577-es telefonszámon érhetik el.

Sürgős kifizetések (forgalmi büntetéseket) bármely banki kirendeltségnél vagy a román postán eszközölhetőek az alábbi adatok felhasználásával:

– kedvezményezett (beneficiar): Municipiul Miercurea Ciuc

– bank: Trezoreria Miercurea Ciuc

– IBAN kód: RO11 TREZ 3512 1A35 0102 XXXX

– pénzügyi adószám (cod fiscal): 4245747

– jegyzőkönyv száma

A bírságok online befizetésére is lehetőség van a www.ghiseul.ro oldalon.

 

Megértésüket köszönjük!

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

2017 május 31

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy