Közúti baleset a Bucsin-hágón- három jármű érintett

0

Articol disponibil în: Magyar Română

December 13-án, szerdán délután három járművet érintő közúti baleset történt a DN 13B úton, a Bucsin-tető térségében.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az ütközés egy cseppfolyósított gázzal megrakott tartálykocsi (kb. egy tonna) és egy 3,5 tonnás teherszállító jármű között történt, az eseményben egy harmadik jármű is érintett volt.

A balesetnek egy sérültje volt, aki beszorult és eszméleténél van. Üzemanyagszivárgás nem történt.

„A helyszínre a gyergyói tűzoltóság három csapata érkezett egy tűzoltóautóval, egy műszaki mentőautóval és egy SMURD mentőautóval, valamint a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltó-szolgálat.

A műszaki mentőcsapat beavatkozott, hogy kihozza a beszorult áldozatot, egy 40 év körüli férfit, aki többszörös sérülést szenvedett az alsó végtagokon, a SMURD legénysége átvette és a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházba szállította szakorvosi ellátásra” – közölte az ISU Hargita .

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság szerint a forgalom le van zárva.

***

A Hargita Megyei rendőr-főkapitányság frissítése:

2023. december 13-án 12 óra 30 perc körül egy 46 éves gyergyótekerőpataki férfi kisteherautó vezetése közben a D.N.13/B úton, Parajd felől Gyergyóalfalu irányába, a vizsgálatok végén megállapítandó okok miatt feltehetően elvesztette uralmát a jármű felett, az ellenkező irányba haladva nekiütközött egy 39 éves Bihar megyei férfi által vezetett üzemanyagtartály-kocsinak.

Ugyanekkor a 46 éves férfi által vezetett jármű mögött haladó, egy 29 éves gyergyószentmiklósi férfi által vezetett haszonjármű nekiütközött a 46 éves férfi által vezetett járműnek.

A 46 éves sofőr megsérült, őt kórházba szállították.

A három sofőrt alkoholszondával ellenőrizték, az eredmény minden esetben nulla volt.

A rendőrség folytatja a nyomozást az esemény összes körülményének tisztázására.

A környéken megközelítőleg 90 percre le volt zárva a forgalom.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy