Közúti baleset Gyergyóremetén, egy kiskorú megsérült

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év április 22-én, 21:30 körül a gyergyószentmiklósi rendőrséget arról értesítették, hogy közúti baleset történt Gyergyóremetén, amely egy kiskorú sérülését eredményezte.

„A helyszínen végzett első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 39 éves gyergyóremetei férfi egy személyautót vezetett amellyel egy kerítésnek ütközött, aztán az úttesten kívül leparkolt másik autónak csapódott. Az ütközés következtében a férfi által vezetett autóban levő 9 éves gyermek megsérült, őt kórházba szállították orvosi ellátásra. Az autóvezető leheletében 0,70 mg/l alkoholt mutatott a szonda.

A rendőrök folytatják a vizsgálatokat a férfi ellen ittas vezetés és gondatlanságból okozott testi sértés elkövetése miatt”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

A Hargita Megyei rendőrfőkapitányság javaslatai szülőknek és autóvezetőknek:

  • Győződjön meg arról, hogy az autóban minden utas életkorának és súlyának megfelelően helyezkedik el.
  • A 12 éven aluli gyermekeket a hátsó ülésen, életkoruknak és súlyuknak megfelelő autósülésbe kell ültetni.
  • Soha ne hagyja, hogy a gyerekek álljanak vagy játsszanak az autóban közlekedés közben.
  • Mindig ellenőrizze a biztonsági öveket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működnek, és minden utas becsatolta.
  • Mindig óvatosan vezessen, és kerülje az alkohol vagy más olyan anyagok fogyasztását, amelyek ronthatják a biztonságos vezetési képességet.
  • Tartsa be a sebességkorlátozásokat és a közlekedési táblákat.
  • Figyeljen az útra és a többi közlekedőre, beleértve a gyalogosokat és a kerékpárosokat is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy