Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gyergyószentmiklósi városházán a legelemibb polgári jogokat sértik meg

Február 16- án a gyergyószentmiklósi városi tanács, FIGYELEM PREFEKTUSI HIVATAL, eddigi újságírói karrierem alatt látott legnagyobb disznóságát szavazták meg.regulament-sedin-a

A városháza vezetésének javaslatára nem egyebet szavaztak meg, mint a helyi tanácsülések nyilvános voltának megváltoztatását. Pontosabban, senki nem filmezheti a tanácsülést anélkül, hogy újságírói megbízatása lenne vagy sajtóorgánum lenne. Azon túl, hogy nem is volt vitára bocsátva a szabályzat, és a jogszabályok értelmében 30 napra ki kellett volna nyilvánosan függeszteni, nem értjük, hogy mennyire alkalmatlanok vagy szolgalelkűek, akik törvényerőre emelik a gyergyószentmiklósi helyi tanács ezen javaslatát. Vajon a városháza jegyzője asztalos tanfolyamot végzett hogy nincs tisztában a NYILVÁNOS szó jelentésével, mikor a törvény azt mondja, hogy a helyi tanácsülések NYILVÁNOSAK?

Uraim, akik úgy gondolják, hogy Gyergyószentmiklós egy kiskirályság és önök a kiskirályok, NYILVÁNOS azt jelenti, hogy bárki filmezhet, amit akar, bárki felvételt készíthet, amiről akar, jegyzetelhet, rajzolhat és bármit tehet, amíg ezzel nem zavarja a tanácsülés lefolyását.

Abban az esetben, ha a prefektusi hivatal nem vesz tudomást a helyzetről, vagy valamilyen oknál fogva nem tudja törvényes keretek közé terelni a helyzetet, vagy a gyergyószentmiklósi vezetés olyan okosnak képzeli magát, tudunk mi egy megoldást a helyzetre.

Mától kezdve bármelyik gyergyószentmiklósi vagy Hargita megyei tanácstag, aki felvételt szeretne készíteni a helyi tanács üléseiről és nehézségekbe ütközik, azt kérjük lépjen velünk kapcsolatba és mi felvesszük őt újságírói csapatunkba. Önkéntességi szerződést kötünk vele, újságírói igazolvánnyal látjuk el, nevére megbízói levelet állítunk ki bármely polgármesteri hivatal felé, amelyik azt tartja, hogy csak akkreditált újságírók készíthetnek felvételt a tanácsülésről. Mi több, azok a tanácstagok, akik önkéntes újságírók szeretnének lenni a ziarharghita.ro- nál cikkeket is írhatnak, amelyekben elmondják mindazt, amit az önkormányzati vezetők titkolni akarnak. Azok az önkormányzatok, ahol önkéntes munkatársaink lesznek a tanácsosok soraiból, kötelesek lesznek román nyelven tartani a tanácsülést vagy fordítást mellékelni a felvételhez, mert a ziarharghita.ro kétnyelvű újság és a törvény megengedi, hogy fordítást kérjünk, ellenkező esetben törlik a tanácsülést.

Azon választott tisztviselő vagy köztisztviselő, aki önkéntes újságíró szeretne lenni, hogy korrektül tájékoztathassa a polgárokat, kapcsolatba léphet velünk az office@ziarharghita.ro címen vagy a 0765- 234 891 telefonszámon.

Egyszer vége kell legyen Hargita megyében is a ravaszkodásnak!

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.