Lehet jelentkezni a Mol Tehetségtámogató Programjára, amelyet 18. alkalommal hirdetnek meg

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a MOL Tehetségtámogató Program tizennyolcadik kiírását romániai diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára, akik/amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük, mint eszközök beszerzése, útiköltség-térítés.

A MOL tehetségtámogató program a MOL Románia számára etalon, és 2006 óta kerül megrendezésre évente. Összességében ebben az időszakban több mint hatmillió lejt fektettek be 3340 tehetséges fiatal támogatásába.

„18 éve, amióta a Mol Romania elindította ezt a programot, abban a megtiszteltetésben és örömben volt részem, hogy az ország legjobb fiatal sportolóival és művészeivel dolgozhatok együtt. Ők, valamint szüleik, tanáraik, edzőik nagyra értékelik azt a támogatást, amelyet ezen a pályázaton keresztül kaphatnak, és a megnövekedett érdeklődés fontos elismerés számunkra és a folytatásra bíztat. Büszkék vagyunk rá, hogy a MOL tehetséggondozó program a legrégebben működő kezdeményezés ezen a területen, országosan, és megerősítjük elkötelezettségünket, hogy olyan társadalmi felelősségvállalási programokba fektessünk be, amelyek hozzáadott értéket jelentenek közösségünk számára” – mondta Camelia ENE, a MOL Románia vezérigazgatója.

Pályázhatnak 8-18 év közötti romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek, amelyek sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki. A pályázat benyújtható: 2023. május 15. – június 15. között.

A támogatási kérelemnek tartalmaznia kell a pályázók eredményeinek ismertetését, a felkészítő tanárok, edzők ajánlásait, a jövőbeni célok felsorolását és az ezek eléréséhez szükséges költségvetést. A 2023-as kiadásra elkülönített teljes szponzorációs alap 560 000 lej. A 18 év feletti fiatalok esetében, akik a korábbi években támogatásban részesültek, a nekik szánt külön kategóriában várják a regisztrációt.

Tehetségek 2023

A Programról

A MOL tehetségtámogató program keretében a pályázó legtöbb 10.000 lej értékű támogatáshoz juthat a sport- vagy művészeti tevékenységével kapcsolatos közlekedési költségeinek fedezésére, illetve eszköz- és anyagbeszerzésre. A zsűri tagjai többek között figyelembe veszik a kiadások és a kitűzött célok közötti összefüggést.

A pályázatokat két szakértő zsűri bírálja el. A „Sport” szekcióban a zsűri elnöke Beclea-Székely Violeta atlétika olimpiai és világbajnok, sportorvos, a „Művészet” szekcióban Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere.

A 18. kiadásra rendelkezésre álló teljes költségvetésből 220 000 lejt fordítanak a sportra, 200 000 lejt a művészetek területére és 140 000 lejt a 18 éven felüli korosztályra.

Jelentkezni 2023. június 15-ig lehet, a program részletei elérhetők a következő weboldalakon: www.pentrucomunitate.ro/hu, www.molromania.ro.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy