Lemondanák a március 10-i felvonulást a gyergyószentmiklósi és maroshévízi Székely Nemzeti Tanács tagjai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az ok Izsák Balázs kritikus egészségi állapota, a civakodás és a hatalomért és pénzért folyó harc, amely kialakult helyzetet a vezető nem tudott kezelni. A szervezeten belül néma harc folyt a hatalomért, a nemrég Mezei János korrupciós ügyében meghallgatott Árus Zsolt által vezetett gyergyószentmiklósi SZNT volt Izsák Balázs legnagyobb ellenzéke. A belső harcokba azonban beavatkozik egy bizonyos Farkas Csaba vezette csoport, akit azzal vádolnak, hogy magához ragadta az SZNT szószólójának szerepét, hogy a vezetői hatalom megszerzése érdekében tőkét kovácsoljon magának.

Mint mindenütt, a tulajdonképpeni tét a konc és a pénz, ami nem is kevés. Innen indultak a belső viszályok, a tanács egyes tagjai elégedetlenek, hogy nem jutottak a mézes bödönhöz. A szervezet finanszírozásában fontos szerepet játszik egy bizonyos Veres László, maroshévízi származású, kétes személy, akiről már írtunk, és aki jelenleg a magyar parlament elnökének, Kövér Lászlónak a tanácsadója. Talán Veres László lenne az, aki a háttérből irányít és szerepe ismert az SZNT tagjai előtt is. Maroshévízen ugyancsak ő finanszírozza az Urmánczy Egyesületet, amelyet az SZNT egy másik vezéralakja, Czirják Károly igazgat.

Nem kizárt az a lehetőség sem, hogy tulajdonképpen ennek a harcnak a vége, akárcsak a politikában, egy szolgalelkű ember, Veres László és a mögötte állók megválasztása, annál is inkább, hogy a tét nagyon nagy, úgy pénzügyileg, mint arculat szempontjából. Ne felejtsük el, hogy a Székely Nemzeti Tanácsot helyezték előtérbe, hogy a magyar politika piszkos munkáját elvégezze, amit a politikusok nem vállalnak fel. Megláthatjuk, hogy a Magyarországról Romániába érkező pénz útvonala nem egyéb, mint bizonyos ottani és itteni politikusok zsebének rejtett finanszírozási képlete. Ez egy olyan téma, amely felől másoknak kellene érdeklődniük, nem nekünk, újságíróknak.

Azoknak, akik nem hiszik, azt ajánljuk, olvassák el a www.riseproject.ro honlapon az Autonómia és petárda című írást, amelyben Árus Zsolt beismeri, hogy Magyarország Kormánya finanszírozza a Székely Nemzeti Tanácsot.

Egy olyan szervezet kudarcának vagyunk tanúi, amelyik elárulta azokat az embereket, akikről azt állítja, hogy képviseli őket, és amelyik szervezet, lámcsak semmiben sem különbözik az új pártoktól, hanem a pénz érdekli és vezetőinek a jóléte. A balkanizmus itt is győzedelmeskedett.

D.E.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy