Lemondott RMDSZ tagságáról Eckstein Kovács Péter. Az ok? Az igazságszolgáltatási törvénykezés és összeesküvés a PSD-vel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Eckstein Kovács Péter, volt szenátor, szombat este Kolozsvár Főterén bejelentette, hogy 28 év után lemond RMDSZ tagságáról, mert elégedetlen a formáció igazságszolgáltatással szembeni hozzáállásával, írja a mediafax, a newsteam.ro-t idézve.

Több mint 400 tiltakozó előtt szombat este Eckstein Kovács Péter kijelentette, hogy az igazságügyi törvény módosítása RMDSZ szavazattal győzött.

„A Szabadság tér vagy, ahogy régebb nevezték a Főteret, egy fontos hely, és itt jelentem be lemondásomat az RMDSZ-ből. Sok mindennel nem értek egyet, de ami utolsó csepp volt a pohárban az az RMDSZ hozzáállása az igazságügyi törvénnyel kapcsolatban. A büntetőeljárási törvénykönyv módosításai RMDSZ szavazatokkal kerültek elfogadásra. Ugyanakkor döntésem meghozásában sokat nyomott a latban a Szociáldemokrata Párttal (PSD) való összeesküvés, ami számomra elfogadhatatlan. 28 év RMDSZ tagság után betelt a pohár”, mondta Eckstein.

Bejelentését tapssal üdvözölték a tüntetésen jelenlevők.

Kolozsvár főterén 11 sátrat helyeztek el, a tiltakozók azt állítják, addig maradnak ott, amíg meg nem dől a Dancila kormány. „Le a kormánnyal”, „Lemondást”, és „Iohannis, Iohannis” skandálták, miután az államelnök bejelentette, hogy újra indulna az elnökválasztáson.

Eckstein Kovács Péter RMDSZ szenátor volt 2008-ig, 2009-2011 között Traian Basescu volt elnök tanácsadója. Az RMDSZ egyik alapító tagja volt, a Szövetség liberális platformjának vezetője.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy