Magyar írót, az LMBT közösség támogatóját és Orbán Viktor kritikusát találták holtan egy római klubban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Holtan találták az 53 éves Homonnay Gergely magyar írót egy török ​​fürdőben egy római magánklubban, abban a városban, ahol egy ideje élt – írja a Corriere della Sera kiadvány, amelyet a G4Media.ro idéz.

Fotó: Twitter/G4Media.ro

 

Az olasz ügyészség gyanús haláleset miatt indított eljárást ebben az ügyben, miután folyékony anyagokat és fehér port találtak, amelyekről feltételezhető, hogy kokain. Most azokat a személyeket keresik, akiktől az író megvásárolhatta volna az esetleges drogokat.

A talált anyagok elemzésének eredményét, valamint a boncolási jegyzőkönyvet is hamarosan közölhetik – írja a Corriere della Sera.

Hozzátartozói nem értik, hogyan történhetett az író halála, akiről úgy tudni, hogy semmilyen betegségben nem szenvedett, de aggódnak, mert Homonnay azt mondta, hogy félti az életét.

„A szívem szakad meg, nem értem, és nem hiszem el, hogy Homonnay Gergely meghalt. Karácsony előtt 4-5 napot töltöttem vele és Erzsivel (egy barát, sz.m.) Rómában, sok közös projektet hoztunk össze. Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják” – mondta a közösségi oldalakon Perintfalvi Rita, az LMBT-jogi aktivista barátja.

Homonnay Rómában élt, és 2018 óta az állampolgári jogok és az LMBT-közösség iránti elkötelezettségéről volt ismert, aki vitába szállt Orbán Viktor kormányával, amelynek határozott ellenfele volt.

Az elmúlt hetekben Homonnay kritikus üzeneteket juttatott el közösségi csatornáin Novák Katalin családminiszternek. Novákot Orbán jelölte Magyarország elnöki posztjára a január végén esedékes választásokon.

December 2-án Magyarországon éppen azért ítélték el rágalmazásért, mert Novákot „borzalmas náci féregnek” nevezte.

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát, majd a Pécsi Tudományegyetemen és az ELTE-n végzett jogot.

Dolgozott fordítóként egy fotóügynökségnél, tanított egy középiskolában, majd újságíróként dolgozott.

A 2000-es években bloggerként vált ismertté, majd „Erzsi for President” Facebook-oldalán posztolt, ahol macskája szemszögéből reflektált a politikai eseményekre. Magyarországon LMBTQ aktivistaként is ismerték.

Homonnay a 2018. áprilisi választások után lépett be a politikába ellenzéki támogatóként, és az áprilisi tüntetések egyik fő szervezője volt. Heves kritikusa volt az Orbán-kormánynak, gyakran írt néhány kormánytag állítólagos kettős életéről.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy