Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyar Lóránd: nem zárhatják be ezentúl a zárt térben működő piacokat a készenléti állapotban

A képviselő-testület ma, mint döntéshozó testület elfogadta az RMDSZ által támogatott és megszavazott módosítást, amely előírja, hogy a zárt térben (csarnok) működő élelmiszerpiacok továbbra is nyitva maradnak. Magyar Lóránd, az RMDSZ országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a piacok bezárása súlyosan érintené a kistermelőket, és egy ilyen intézkedés nem támogatja a helyi gazdaságot.

„A kormány nem volt tekintettel a kistermelőkre, de ugyanakkor a helyi gazdaságra sincs tekintettel és a fogyasztókat is megfosztja a szezonális friss termékektől, amelyeket más úton nem tudnak értékesíteni a kistermelők. A ma elfogadott módosítás értelmében törvény írja elő, hogy ezentúl nem lehet bezárni a zárt térben működő élelmiszerpiacokat. A korábban elfogadott rendelkezés kettős mércét alkalmazott a kistermelőkkel szemben, hiszen míg a piacokat bezárta, a zárt térben működő szupermarketek továbbra is nyitva maradhattak” –magyarázta Magyar Lóránd képviselő, majd hozzátette: ezekben a zárt terekben továbbra is hangsúlyosan be kell tartani a járványügyi szabályozásokat.

A törvény az államelnöki kihirdetést követően és a Hivatalos Közlönyben való megjelenés után lép érvénybe.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.